Χρεοκόπησα και κέρδισα

Με βλέπεις που στέκομαι όρθια και λιγομίλητη. Σκέπτομαι τι πέρασα. Έρχονται στο μυαλό μου εικόνες και λέξεις από τις δυσκολίες της ζωής μου. Εμένα που με βλέπεις με έριξε η ζωή μέσα σε αγέλη λιονταριών. Με κατασπάραξαν ζωντανή, χωρίς ίχνος ευαισθησίας και οίκτου. Και με άλλαξαν όλα αυτά. Απέκτησα γωνίες σκληρές πάνω μου.

Εμένα που με βλέπεις να στέκομαι όρθια και να ατενίζω το μέλλον μου με αισιοδοξία, χρεοκόπησα πολλές φορές. Είτε τα τίναξα όλα στον αέρα και τα ξαναέφτιαξα από την αρχή, είτε το έκαναν άλλοι για εμένα. Πάντως εύκολα στη ζωή μου και ρόδινα δεν πέρασα. Ταλαιπωρήθηκα και πόνεσα, πήρα βαθιά μαθήματα από τους ανθρώπους που συναναστράφηκα.

Εμένα που με βλέπεις έχω περάσει μέσα από διασταυρωμένα πυρά και κατάφερα και γλύτωσα. Οι σφαίρες των εχθρών μου βρήκαν κατευθείαν την ψυχή μου και αιμορραγούσα για ώρες, μέρες, μήνες μπορεί και για χρόνια. Δε θυμάμαι να σου προσδιορίσω το χρόνο, το μόνο που θυμάμαι καλά είναι ότι πόνεσα πολύ.

Εμένα που με βλέπεις να μη μιλάω πολύ,και να μετράω τις κουβέντες μου κάποτε ούρλιαζα να με ακούσουν αλλά με αγνοούσαν επιδεικτικά.

Σταμάτησα εδώ και καιρό να σπαταλάω τον χρόνο μου με ανθρώπους που δεν ξέρουν να ακούν και δεν θέλουν να καταλαβαίνουν.

Σταμάτησα να μιλάω και να προσπαθώ να πείσω ανθρώπους να μπουν στον ίδιο δρόμο που περπατάω και εγώ.

Ο καθένας πλέον είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.

Εγώ που λες αυτές τις χρεοκοπίες μου τις αγάπησα πολύ γιατί διδάχθηκα πολλά. Και δεν θα της απαρνηθώ ποτέ.

Μα σταμάτησα να αναλώνομαι με ανούσιες πράξεις και κουβέντες.

Έκανα πέρα τους άδειους ανθρώπους, τους ύπουλους εχθρούς και τους «στοργικούς» φίλους που ήθελαν μόνο να με μαχαιρώσουν πισώπλατα.

Με έμαθα να μην υποτάσσομαι σε κανέναν, να λέω σθεναρά όχι στις επιθυμίες τους και να μην φοβάμαι να έρθω σε ευθεία σύγκρουση μαζί τους.

Εμένα που με βλέπεις αυτήν μου την αντίσταση αυτός εδώ ο κόσμος ποτέ του δεν θα μου την συγχωρέσει.

Μαρύσα Παππά

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *