Όλα ή τίποτα; Εσύ επιλέγεις

Το “καθόλου” και το “πολύ” είναι λέξεις – συνθήκες με συγκεκριμένη υπόσταση και ξεκάθαρη αξία. Δε σε πλανεύουν, δε σε αποσυντονίζουν. Ξέρεις πού πατάς, έστω κι αν οι πατούσες σου ματώνουν. Ξέρεις πού κατευθύνεσαι,  έστω κι αν το μονοπάτι κι ο ουρανός σου είναι σκοτεινά.
 
Μην μπλέκεις με το “λίγο”, μη συμβιβάζεσαι με το “σχεδόν”, μην κάνεις σανίδα σωτηρίας σου το “ίσως”. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ροκανίσεις τον πολύτιμο χρόνο σου, να φορτώσεις κι άλλες περιττές γρατζουνιές την καρδιά σου. Θα καταλήξεις πάλι να κατηγορείς τον εαυτό σου, που ενώ έβλεπε το “λίγο”, το βάφτιζε “πολύ”. Και καλά θα κάνεις φυσικά, αφού επί της ουσίας ήταν δική σου επιλογή αυτό.
 
Γιατί, πρέπει κάποτε να αποσαφηνίζουμε μέσα μας ότι η απόδοση ευθυνών, ενώ γίνεται εύκολα και ιδιαίτερα στους άλλους, είναι μια ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση και συχνά δε βγαίνει άκρη, αφού πάντα υπάρχουν κάποια χαμένα ή κρυμμένα κομμάτια από το παζλ. Γι’ αυτό ας εστιάζουμε στις δικές μας ευθύνες, που ασυζητητί υπάρχουν, κι ας φροντίζουμε να μην επαναλαμβάνουμε τα συγκεκριμένα λάθη μας, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια θα μας οδηγήσουν σε ανάλογα αποτελέσματα. 
 
Στην τελική, είναι δικαίωμα του καθενός το πώς θα πορευτεί στη ζωή του, κι όπως οφείλουν να το σέβονται οι άλλοι, οφείλεις να το σέβεσαι κι εσύ. Κυρίως εσύ! Αν γουστάρεις να βαδίζεις αγκαζέ με το “λίγο”, το “σχεδόν” και το “ίσως”, μάθε να αγαπάς και την οδύνη που σου προκαλούν.
 
Όσο γι’ αυτούς που σου τα προκαλούν, δικό τους  το πρόβλημα, δικό τους και το αδιέξοδο!
 
Κατερίνα Πανταλέων

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Όλα ή τίποτα; Εσύ επιλέγεις”