Η αξία της επιλογής μου

Έμαθα και άλλαξα. Δυσκολεύτηκα πολύ αλλά στο τέλος τα κατάφερα. Έμαθα να αντιστέκομαι στη μόδα που προστάζει τούτη εδώ η εποχή. Έμαθα με κόπο και στενοχώρια να μην αλλάζω συνήθειες και συμπεριφορά. Συνήθισα να με χαρακτηρίζουν παράταιρη και δύστροπη. Έμαθα μεγαλώνοντας να μη με επηρεάζει καθόλου η γνώμη των ανθρώπων που δεν αγαπώ και δεν υπολογίζω.

Έμαθα πως το να κάνεις λάθος είναι ο σωστότερος τρόπος για να μάθεις και να εξελιχθείς, αρκεί να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη. Έμαθα ότι τις επιλογές μου που αρκετές φορές κοντράρονται με το ρεύμα της εποχής μας, ίσως χρειαστεί κάποιες φορές να τις πληρώσω και ακριβά μάλιστα. Έμαθα ότι αυτή η υπερβολική αυτοπεποίθηση που εκπέμπουν μερικά άτομα σε συνδυασμό με την έλλειψη ηρεμίας και τη μη διαχείριση καταστάσεων, κάποιες φορές κρύβει απαισιοδοξία και πιθανότατα είναι το καμουφλάζ της θλίψης τους που κρύβουν.

Έμαθα μεγαλώνοντας ότι το να συμβιβάζομαι συνεχώς είναι ένας αργός εσωτερικός θάνατος που δε θα υποκύψω. Ο συνεχώς συμβιβασμένος άνθρωπος στερείται γνώμης και πρωτοβουλίας κινήσεων και αυτό εμένα με βαλτώνει. Έμαθα ότι αυτή η επαναλαμβανόμενη επιβεβαίωση κρύβει μια πλάνη από πίσω της, που οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται. Όλες αυτές οι εκφράσεις φιλοφρόνησης και τα ανούσια κομπλιμέντα που αρκετοί άνθρωποι συνηθίζουν να ξεστομίζουν για τη δική τους βόλεψη και το σκοπό τους, είναι λόγια που δεν τα πιστεύω και θα σκορπιστούν στον αέρα μετά από λίγο. Έμαθα επίσης να απορρίπτω γρήγορα και να γυρίζω επιδεικτικά την πλάτη σε οποιονδήποτε μου πουλάει εξουσία που εκείνη τη στιγμή μπορεί να έχει.

Μεγαλώνοντας έμαθα πολύ χρήσιμα πράγματα από ανθρώπους που δε μιλούσαν πολύ, από αυτούς που μετρούσαν πολύ τις κουβέντες τους. Παρατήρησα καλά ανθρώπους που δεν επεδίωκαν τη φασαρία, αλλά αγαπούσαν φανατικά την ηρεμία των κινήσεων.

Μεγαλώνοντας έγινα δύσπιστη και αψήφησα όλους αυτούς που μου έλεγαν μεγάλα λόγια και βαριά. Προτίμησα τους απλούς ανθρώπους που χόρτασαν τη ζωή, που αν και στερήθηκαν πράγματα αυτά, που κέρδισαν το κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία ξένη πλάτη.

Μεγαλώνοντας έμαθα την αξία και την βαρύτητα των επιλογών μου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *