Η καλύτερη εκδίκηση είναι να προχωράς

Ξέρω όμως και κατάλαβα από τη φωνή του πως η ψυχή του λαχταρά εμένα. Τα λόγια του προδίδουν αυτό που πραγματικά θέλει. Δε θα γυρίσει όμως ποτέ. Δε θα ρίσκαρε ποτέ τίποτα. Δε θα το κάνει λοιπόν τώρα και ειδικά για μένα που τον παράτησα και δεν πίστεψα τα λόγια του. Έχω 2 χρόνια να τον δω και νομίζω πως αν ποτέ συνέβαινε αυτό ξανά, θα ξεψυχούσα μπροστά του.

Από τη μια θέλω να τον δω και από την άλλη δε θέλω, ειδικά εάν δεν είναι μόνος του. Γιατί ούτε εγώ είμαι μόνη. Νιώθω ερωτευμένη μαζί του μετά από τόσο καιρό. Τον αγαπάω. Λες, και έρχομαι εγώ και σε ρωτάω τώρα: “Ο άνθρωπος που είσαι μαζί του τώρα τι ρόλο παίζει σε όλο αυτό;
“Nα τον ξεπεράσω ήθελα” θα μου πεις. “Να ξεκολλήσω και ίσως να τον εκδικηθώ, αλλά δεν τα κατάφερα.”

Τον θέλω… Κορίτσι, αν τον αγαπούσες θα ήσασταν ακόμα μαζί, ξέρεις. Προχώρησες, αλλά δεν πήγες πουθενά. Δεν έφυγες. Εκεί είσαι ακόμα. Κάτι κάνεις όμως λάθος και το ξέρεις. Καταρχήν, παίζεις με τον άνθρωπο που είσαι τώρα μαζί. Έχουν και οι άντρες συναισθήματα, ξέρεις. Κι αν απορείς γιατί φέρονται πούστικα, είναι γιατί κάποιες τους φέρθηκαν όπως εσύ τώρα.

Οι αλήθειες να λέγονται, έτσι; Κατανοώ το κόλλημα που έχεις, γιατί κόλλημα είναι, μη σου πω και εμμονή. Που όμως ούτε σε happy end θα οδηγήσει, ούτε θα καταφέρεις να γιατρευτείς. Άσε πια την “ψυχή” αυτού που είχες, με τον άλλον να “φύγει”, να πάρει τη θέση της εκεί που πρέπει. Κάποιες στιγμές ναι, θα θυμάσαι. Άνθρωπος είσαι, αλλά όχι να κάνεις σκόπιμα σφάλματα.

Η ζωή προχωράει. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να νιώσεις καινούργια πράγματα. Δώσε ευκαιρία στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου πια. Ίσως πετύχει, ίσως όχι. Προσπάθησέ το όμως. Και να μη σκέφτεσαι πως έτσι εκδικείσαι. Δεν είναι πιόνι ο άλλος να τον χρησιμοποιείς. Μην ξανά σηκώσεις τηλ, άλλαξε και το νούμερο στην τελική. Μην ξύνεις πληγές που έκλεισαν.

Όλοι είμαστε εκεί που πρέπει, δεν το έχεις καταλάβει ακόμα; Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Κι όσο για την εκδίκηση που είπες, το να προχωράς μπροστά, και να είσαι καλά, είναι η καλύτερη εκδίκηση, και το πιάτο αυτό τρώγεται και ζεστό και κρύο. Άκου με. 

Ιωάννα Νικολαντωνάκη

About Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει