1 Οκτωβρίου 2020
Share

Κάποιες σιωπές είναι πιο ηχηρές κι από κραυγές ακόμα

Κάποιες ερωτήσεις είναι απλά άσκοπες. Περιττές. Αφού οι απαντήσεις είναι ολάκερες μπροστά στα μάτια μας.
 
Για όλα υπάρχει μια λογική εξήγηση. Λογικότατη και ξεκάθαρη. Τόσο λογική και ξεκάθαρη που λέμε “όχι, δεν μπορεί να ‘ναι έτσι!” Αλλά να… Είναι που καμιά φορά το ξεκάθαρο δεν μπορούμε να το δούμε, μιας κι έχουμε συνηθίσει στο ομιχλώδες. Και το ηχηρό δυσκολευόμαστε να το ακούσουμε καθαρά, διότι έχουμε μάθει να αποκωδικοποιούμε ψιθύρους και σιωπές.
 
Μα κάποιες σιωπές είναι πιο δυνατές κι από κραυγές ακόμα. Κι ίσως τότε το ένστικτό της αυτοπροστασίας μας ωθεί να κλείσουμε τα αυτιά μας, προκειμένου να αποφύγουμε τον πόνο, τον οποίο δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ακόμα.
 
Ακόμα… Αυτός όμως που αγαπά την αλήθεια δεν μπορεί να την αποφεύγει για πολύ, δεν αντέχει για πολύ να ζει στην άγνοια ή το ψέμα. Ψάχνει. Βρίσκει στοιχεία. Συσχετίζει. Και την ανακαλύπτει τη ρουφιάνα την αλήθεια.
 
Ας μην υποτιμάμε τη νοημοσύνη των άλλων. Η ευφυΐα δε χαρίστηκε μόνο σε μας. Είναι δεξιότητα και προνόμιο όλων!
 
Κατερίνα Πανταλέων 

About Κατερίνα Πανταλέων

Ποιά είμαι; Νομίζω πως μέχρι την ύστατη πνοή θα ψάχνω να το βρω.. Ως γέννημα - θρέμμα της πιο ερωτικής πόλης, είμαι φανατική οπαδός και υποστηρίκτρια της αγάπης και του έρωτα.. Γράφω για όλα αυτά που βλέπω, ακούω και ζω, για όλα όσα ονειρευομαι, για όλα εκείνα που δε θα ζήσω ποτέ.. Γράφω γιατί έτσι ανασαίνω περισσότερο οξυγόνο, γιατί έτσι ξορκίζω καθετί που με πονάει, γιατί απλώς δε γίνεται να μη γράφω.. Ποιά είμαι; Ίσως και να 'μαι τελικά μία πριγκίπισσα, που κατά λάθος ξέφυγε από κάποιο παραμύθι κι όλο ψάχνει το δρόμο να γυρίσει πίσω σε αυτό..

Μπορεί επίσης να σας αρέσει