Το κράμα του γραφιά

Αλλόκοτη φάρα οι γραφιάδες. Επικίνδυνα ειλικρινείς. Προκλητικοί, συνήθως κολυμπούν σε νερά αχαρτογράφητα. Σου επιτρέπουν να φτάσεις κοντά τους, να τους αγγίξεις, αλλά ποτέ δεν τους καταλαβαίνεις απόλυτα. Αφήνουν κάποιες πόρτες τις ψυχής τους κλειστές και αμπαρωμένες καλά.

Θα τους αναγνωρίσεις εύκολα, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να κρυφτούν. Δεν στέκονται εύκολα μέσα στον κόσμο, απομακρύνονται, παρατηρούν το πλήθος έντεχνα. Δεν τους αρέσει να τραβούν την προσοχή, προτιμούν να είναι αθόρυβοι και να μιλούν οι λέξεις τους αντί για αυτούς. Βλέπουν πράξεις, κινήσεις, ακούν ακόμα και τη χροιά που αλλάζουν οι φωνές και βγάζουν συμπεράσματα.

Αλίμονο σου και να πέσεις στα δίχτυα ενός γραφιά. Ευαίσθητοι αλλά ταυτόχρονα κυνικοί, έχουν το ταλέντο να σου παρουσιάζουν τον κόσμο σε πέντε αράδες, να σου ανατρέψουν αυτά που μέχρι πρότινος πίστευες και στο τέλος γυρίζουν την πλάτη, να φεύγουν και να αδιαφορούν.

Είναι γεμάτοι ερωτήματα που εσένα σου φαίνονται επιφανειακά, αλλά για εκείνους είναι η ουσία της εξέλιξής τους. Θα σταθούν στο πλάι κάθε αδύναμου και θα τον υποστηρίξουν με τις λέξεις τους. Οι λέξεις τους είναι τα όπλα τους. Αν εμπνεύσεις γραφιά, η σχέση σας θα είναι μοιραία αλλά όχι απαραίτητα καταστροφική. Δε φοβούνται να πολεμήσουν δίπλα σου με τις λέξεις τους. Αν τους πλησιάσεις χωρίς να τους πονέσεις, θα σου εμπιστευτούν το δικό τους μαγικό κόσμο. Εκείνον που δημιουργούν με ειλικρίνεια, με αληθινά συναισθήματα, που γεμίζει από εικόνες και ήχους,

Στον κόσμο αυτό που παροτρύνουν τους δειλούς να γίνουν γενναίοι. Αυτός ο κόσμος μυρίζει αγάπη και ανθρωπιά, αξιοπρέπεια και ευαισθησία. Αλλά μην τον ερεθίσεις ποτέ αρνητικά. Θα αναζωπυρωθούν φωτιές εσωτερικές, και με τις λέξεις τους που είναι ικανές να σε κάψουν, θα σε βάλουν να σταθείς απέναντι από τις στάχτες και να κοιτάς την καταστροφή σου.

Οι γραφιάδες είμαστε μη διαχειρίσιμες υπάρξεις. Μυρίζουμε ανατροπή, επανάσταση, μα το κυριότερο αλήθεια. Το γενετικό κράμα του γραφιά είναι συνυφασμένο με φλόγες, φωτιές, βροχές και θάλασσες. Γινόμαστε χείμαρροι με τις λέξεις μας που σαρώνουμε τα πάντα στο πέρασμά μας. Όταν νιώθουμε θλίψη κλεινόμαστε στο καβούκι μας και όταν είμαστε χαρούμενοι πετάμε στα ουράνια.

Περίεργες προσωπικότητες. Πολύ ταπεινές αλλά ταυτόχρονα και πολύ τολμηρές. Ξεγυμνώνουν ψυχές και συναισθήματα πάνω σε ένα χαρτί και γενναιόδωρα στο δίνουν να το διαβάσεις. Να ξέρεις, όλοι εμείς οι γραφιάδες περάσαμε πολλά στάδια μέχρι να φτάσουμε εδώ. Για αυτό μην τον προκαλέσεις ποτέ, εκτός αν θέλεις να σε δεις να θανατώνεσαι σε μια κόλλα χαρτί. Γιατί αυτό ξέρει να κάνει και αν πληγωθεί θα το κάνει καλά.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *