Γράμματα άνευ επίδοσης. Έρωτας άνευ εκπλήρωσης

Λέξεις που στοιβάζονται σ’ ένα άψυχο χαρτί. Ένα χέρι, καταγράφει συναισθήματα. Δύο μάτια, ταξιδεύουν σε στιγμές και θύμησες. Μία καρδιά, ξεδιπλώνει απόψε όλες τις εκκρεμότητες και συνεχίζει να ελπίζει σε μια ξαφνική πληρότητα να έρθει και να γεμίσει όλα τα κενά του παρελθόντος χρόνου, των αναπάντητων ερωτήσεων, των βουβών ωρών και περασμένων στιγμών.

Στην ύστατη στιγμή της φυλάκισης του γράμματος με γραμματόσημο – έτοιμο ν’ αποσταλεί, εκείνο καταχωνιάζεται βιαστικά στο σκοτεινό συρτάρι. Γι’ ακόμη μια φορά, το “όχι” του ατόμου και το “πρέπει” του κόσμου νικούν. Δειλία και ανάθεμα, γέρνουν το ζύγι. Βαρύ το φορτίο αυτού του φακέλου κι ας ζυγίζει όσο ένα πούπουλο. Βαριά και η σκέψη του αποστολέα, εν αγνοία του παραλήπτη. Ασήκωτο το βάρος, να σκέφτεται για δύο.

Μέχρι να σπάσουν τα δεσμά και να το μάθεις, εγώ θ’ αντέχω. Αν και ίσως μέσα σου, το γνωρίζεις ήδη. Μ’ εκείνον το μυστικό, αόρατο και αμοιβαίο τρόπο που καρμικά μας ένωσε. Κι έτσι, βρισκόμαστε να βαδίζουμε παράλληλα, σ’ έναν δρόμο ζωής που κάποιος θ’ αφήσει πίσω το σώμα του και θα πορεύεται η μοναξιά μονάχη της, μέχρι ν’ ανταμώσουν οι ψυχές μας ξανά, στου έρωτά μας τον αφημένο χορό.

Να πάψει πια να είναι, άνευ εκπλήρωσης…

Ζωή Παπατζίκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *