Μην ξεχάσεις να παραμείνεις άνθρωπος

Θα έρθει η ώρα κάποτε που θα πρέπει να δώσεις το μεγάλο σου αγώνα. Να έρθεις αντιμέτωπος με μια στρατιά δαιμόνων. Να σταθείς όρθιος μπροστά στους πιο ισχυρούς σου φόβους και να παλέψεις με όσα ανέκαθεν σε τρόμαζαν. 
 
Θα είναι εκείνη η ώρα που θα τρέμεις πως θα χαθείς. Πως αυτοί οι δαίμονες θα σε πάρουν μακριά και θα χάσεις ως και την ίδια την ψυχή σου. Θα φοβάσαι, μα μην εγκαταλείψεις. 
 
Όταν θα ανεβαίνεις τον Γολγοθά σου, το νου σου, από τις κακουχίες μην ξεχάσεις να παραμείνεις άνθρωπος. Θα είναι βαρύς ο σταυρός σου, μεγάλη η ανηφόρα. Στη διαδρομή θα σε χλευάζουν και θα γελούν μαζί σου μα εσύ μην παίρνεις τα μάτια σου από την ευθεία.
 
Όταν θα σε σταυρώσουν μην σκεφτείς την εκδίκηση, πάρα μονάχα την ανάσταση. Τα μάτια σου μην τα ρίχνεις στο χώμα, μα με πίστη ανύψωσέ τα στον ουρανό. Δώσε μάννα αντί για χολή κι ας σε κορόιδεψαν δίνοντάς σου ξύδι αντί για νερό.
 
Όταν το αίμα από τις πληγές σου, στους καρπούς σου και στα πόδια σου, θα προσελκύσει τους περίεργους και τους κακεντρεχείς όπως το αίμα τα όρνεα, εσύ μην μπεις στον πειρασμό να κάνεις τον πόνο σου σημαία ώστε να λάβεις υποτιθέμενες παρηγοριές. Απλά χαμογέλα. 
 
Όταν έρθει η ώρα να δώσεις το μεγάλο σου αγώνα, φόρα την πιο καλή σου πανοπλία και προστάτευσε τον εαυτό σου. Έχε πίστη και εκμηδένισε τους φόβους σου, μα το πιο σημαντικό: Μην ξεχάσεις να παραμείνεις ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
 
Εύα Κοτσίκου 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *