24 Μαΐου 2021
Share

Έκρηξη ψυχής και συνείδησης

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι επικίνδυνοι. Ακόμα και αυτοί που φαινομενικά έχουν τους χειρότερους και τους πιο θανατηφόρους συνδυασμούς. Ακόμα και εκείνοι κρατούν κάτι κάλο – κάπου καλά κρυμμένο. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι επικίνδυνοι και ας μη σου δίνει τη δυνατότητα τούτος ο κόσμος να πιστέψεις το αντίθετο.

Είναι όλα δύσκολα ξέρω, αλλά κάποια στιγμή όλα αυτά θα φανερωθούν μπροστά σου αρκεί να ξέρεις να περιμένεις. Μη δακρύζεις συνέχεια, η ψυχή θέλει ξεκούραση και εσύ την κάνεις να αφηνιάζει, τη θυμώνεις, τη χτυπάς αλύπητα πάνω σε βράχια γιατί σε έμαθαν να μην εμπιστεύεσαι κανέναν και να τους θεωρείς όλους επικίνδυνους.

Δε θα σε βλάψουν όλοι. Κάποιοι θα έχουν βαθύ σκούρο μπλε και κάποιοι άλλοι καθάριο και γάργαρο γαλάζιο. Αυτό το μπλε του ωκεανού πάντα θα σε τρομάζει, μα το γαλάζιο, το καθάριο πάντα θα σε γαληνεύει. Διάλεξε και προχώρα λοιπόν. Βγάλε τις παρωπίδες, κοίτα ψηλά τον ουρανό και συντονίσου με τα υπέροχα χρώματά του.

Ξύπνα ένα πρωί πριν την αυγή, βγες έξω και ανάπνευσε εκείνο τον αέρα που εναλλάσσετε μεταξύ νύχτας και ξημερώματος. Καθάρισε την ψυχή σου, το έχει ανάγκη. Γλυκαίνει τους ανθρώπους το άρωμα της αυγής. Σήκωσε ψηλά τα χέρια, πάρε βαθιές ανάσες και κοίτα τους ανθρώπους στα μάτια. Μην κλείνεις τα μάτια σου τώρα, πρέπει να είναι ανοικτά για να μπορέσεις να διαχωρίσεις τους καλούς από τους επικίνδυνους. Μα φρόντισε πριν κρίνεις αυστηρά, να έχεις κρίνει πρώτα τη δική σου συνείδηση. Καθάρισε καλά τη σκέψη σου, αντιμετώπισε την πραγματικότητα, πέτα τις αναμνήσεις σου και κάνε μια νοητή καινούργια αρχή μέσα σου.

Και αν σε έκαναν να περάσεις από καταιγίδες, εσύ φρόντισε μη χάσεις την εμπιστοσύνη σου, κυρίως στον εαυτό σου. Για τους άλλους θα δούμε με τον καιρό. Άσε πίσω σου εκείνο το στοιχειωμένο νεκρό παρελθόν και φρόντισε να ελευθερωθείς από εκείνα τα δεσμά που μόνο πίσω σε κρατούν. Προχώρα μπροστά και μην κοιτάς πίσω. Μην ξοδεύεις χρόνο και μην ξοδεύεσαι ανούσια από εδώ και από εκεί. Δε θα χαίρονται όλοι με τις χαρές σου, αλλά εκεί που ανακατεύεται ο άνθρακας κάπου βρίσκεται ο θησαυρός και όταν θα τον βρεις, πρέπει να είσαι έτοιμος να τον διακρίνεις και να τον κρατήσεις.

Μαρύσα Παππά

About Μαρύσα Παππά

Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από τον νησί των Ιπποτών. Γράφω βιωματικά και παίρνοντας καθημερινές εικόνες από το περιβάλλον μου. Όλο αυτό το χρωστάω σε έναν άντρα μου με εμπνέει για όλα αυτά που κάνω. Στον άντρα της ζωής μου. Έχουμε κοινά όνειρα με στόχο να πραγματοποιηθούν. Διότι το «εμείς» και το «μαζί» είναι από τις πιο ισχυρές λέξεις που υπάρχουν. «Εμείς μαζί» λοιπόν μπορούμε τα πάντα, αρκεί να το θέλουμε. Καλά μας ταξίδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει