24 Μαΐου 2021
Share

Ρόδα είναι, θα γυρίσει!

Όλη μας η ζωή είναι μια ρόδα. Ένας τροχός ασταμάτητος. Για άλλους είναι της τύχης, για μένα  η πορεία της διαδρομής μου δεν είναι τόσο εύκολη όσο θα ήθελα. Μια διαδρομή με πολλά “σκασμένα λάστιχα”. Μα, δε βαριέσαι! Ξανά και ξανά θα τα διορθώσω.

Έμαθα σε αυτό πια. Εκεί που ζω μια χαρά, εκεί μου έρχεται μια καρπαζιά. Μία στα πάνω μου και μία στα κάτω μου. Πότε γελώ και πότε κλαίω. Μα δεν μπορώ να πω πως η ζωή δεν είναι όμορφη. Θέλει και εκείνη το αλατοπίπερό της όπως οι σχέσεις που χτίζουμε. Εξάλλου, τίποτα δε μας χαρίζεται. Ένας αγώνας κούρσας και όποιος φτάσει στο τέρμα είναι ευλογημένος.

Καμιά φορά σκέφτομαι πως σε κάποιους έρχονται όλα στρωμένα, μα κατευθείαν σβήνω αυτή τη σκέψη. Σε άλλους δίνεται απλόχερα κάτι, μα τους στερείται κάτι άλλο. Εμένα μου στερήθηκε κάτι, αλλά μου χαρίζεται απλόχερα κάτι μοναδικό. Κανείς δεν μπορεί να πει πως ζει κάθε μέρα με μέλι. Από την άλλη, λέω καλά να είμαστε για να μπορούμε να διορθώνουμε τις όποιες δυσκολίες συναντάμε στο διάβα μας.

Πού θα πάει! Ρόδα είναι… Θα γυρίσει ο τροχός για όλους!

Εύη Π. Γουργιώτη 

About Εύη Π. Ευδοξία Γουργιώτη

Γεννημένη μια μέρα του Οκτώβρη στον παγωμένο Καναδά. Ίσως γι' αυτό έχω τη «μέντα» να λατρεύω τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Μεγάλες μου αδυναμίες η βροχή και η θάλασσα. Αγαπώ τη γραφή και τα κείμενα μου δημιουργούνται από οτιδήποτε τραβάει την προσοχή μου ή από βιώματα ανθρώπων που συναντώ. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κείμενα βγαλμένα από τη φαντασία μου. Ακούω πως η αληθινή αγάπη δεν υπάρχει, μα δε συμφωνώ. Για αυτό και γράφω συχνά για αυτή. Δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη ακόμη και με το οξυγόνο που αναπνέω. Η ζωή είναι από μόνη της μια ευλογία. Και προσπαθώ να ζω όμορφα το κάθε της λεπτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει