Καρδιά μέσα σε πανοπλία

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που φαίνονται σκληροί, απρόσιτοι. Είναι ακριβοθώρητοι και ακριβοί. Νομίζεις πως πάσχουν από έλλειψη καρδιάς, πως είναι ψυχροί κι απόμακροι, απλησίαστοι και άπιαστοι. Συνήθως είναι ορθολογιστές και λειτουργούν με γνώμονα την ψυχρή λογική.

Αυτοί οι άνθρωποι, ή για την ακρίβεια πολλοί από αυτούς, έχουν μια μεγάλη καρδιά. Απλά τη μασκαρεύουν, την ντύνουν μυαλό. Τη μαλώνουν, τη μαζεύουν, την κουμπώνουν, τη στριμώχνουν. Όμως είναι και μέρες η άτιμη που στενεύει πολύ και ξεπροβάλλει από μικρές χαραμαδίτσες και την βλέπουμε κι εμείς.

Τον περισσότερο καιρό της φορούν μια πανοπλία της καρδιάς τους. Αυτό γιατί είναι τόσο εύθραυστη που αν την αφήσουν ακάλυπτη κινδυνεύει να γίνει λεία των άγριων θηρίων. Βλέπουν λοιπόν οι υπόλοιποι άνθρωποι την πανοπλία και χαρακτηρίζουν αυτές τις καρδιές «σκληρές».

Αν κατακτήσεις μια τέτοια καρδιά μη βιαστείς να πανηγυρίσεις. Πάνω που θα τη θεωρήσεις κτήμα σου και θα επιχειρήσεις να την ακουμπήσεις, μέγγενη θα σου διαλύσει το χέρι, θα στο κλείσει μέσα η πανοπλία της. Αν καταφέρεις και δεις μια τέτοια καρδιά να ανοίγεται μπροστά σου, κράτα το θέαμα στο μυαλό σου γιατί ίσως να μην το ξαναδείς. Μοιάζει με σπάνιο λουλούδι που ανθίζει μόνο μία φορά. Γνώριζε όμως πως θα σε αγαπάει για πάντα. Πως, έστω και με την πανοπλία, έστω και με το ατσάλινό της περίβλημα θα είναι δική σου.

Εύα Κοτσίκου 

About Εύα Κοτσίκου

Είμαι η Εύα και ζω στον δικό μου ονειρόκοσμο ο οποίος αποτελείται από χαρτιά, μολύβια και λέξεις. Μεγαλωμένη στην πιο μποέμ συνοικία της Αθήνας, τα Πετράλωνα, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι λάτρης του Κέντρου. Αγαπώ να βολτάρω στα Αθηναϊκά στενά, τους καλλιτέχνες και την ποίηση του δρόμου, την ποίηση γενικότερα, τη σοκολάτα και τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων.
Δηλώνω αιώνιο παιδί και πιστεύω ότι η ευγένεια, η θετικότητα και η καλοσύνη μπορούν να μαλακώσουν και την πιο σκληρή καρδιά. Γελάω δυνατά και συγκινούμαι εύκολα. Γράφω παντού, όπου βρω, ακόμα και σε χαρτάκια για τσιγάρα και ας μην καπνίζω. Μπορώ να εμπνευστώ ακόμα και από έναν κόκκο άμμου. Λατρεύω τα τραγούδια και τα ταξίδια, ειδικά αυτά που κάνω πάνω σε χάρτινα καράβια... Είμαι η Εύα και στόχος μου είναι να σας πάρω μαζί μου στα ταξίδια αυτά...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει