Αρσενικό

Άντρας γεννιέσαι, αρσενικό γίνεσαι η δεν γίνεσαι ανάλογα με την συμπεριφορά σου. Άλλο, λοιπόν, άντρας και άλλο αρσενικό. Να το ξεκαθαρίσουμε γιατί έχει γίνει μεγάλο μπέρδεμα.

Άντρας… Στυλάκι, δήθεν, και λογιέται για Θεός. Πουκάμισο ελαφρά ξεκούμπωτο, τσιγάρο να κρέμεται από τα χείλη, γυαλί στα μάτια για να κάνει τον μοιραίο, δυο τρεις βρόμικες λέξεις στο στόμα για να παίξει τον μάγκα. Αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, δήθεν ερωτευμένος ανά τρίμηνο. Πότε με την Μαίρη, πότε με την Εύη, πότε με τη Σούλα (άσχετο αν πριν λίγο καιρό τις έκραζε) και έτοιμο το προφίλ του ψευτόμαγκα, του βαρύ και ασήκωτου Αρσενικού!

Απλός, λιτός, συνεσταλμένος. Προσεγμένο ντύσιμο, χωρίς περιττά φτιασίδια. Ξέρει πότε να μιλήσει, πόσο και τι να πει. Δε θα τον ακούσεις να μιλά άπρεπα σε μια γυναικά. Ευγενικός, μετρημένος σε όλα του. Ξέρει καλά τι είναι, ποιος είναι, δε θα τον ακούσεις ποτέ να αυτοαποκαλείται, να αυτοθαυμάζεται ναρκισσιστικά και να περιαυτολογεί. Είναι το αρσενικό που θα σε βάλει στο μάτι και χωρίς να μάσα τα λόγια του, με τον πιο ωραίο τρόπο. Αντρίκια και με αυτοπεποίθηση θα σε πλησιάσει και κοιτώντας σε απευθείας στα μάτια, θα σου πει πως σε θέλει δική του. Θα πάρει όσο χρόνο χρειαστεί για να νιώσεις κι εσύ οικεία μαζί του χωρίς να σε πιέζει.

Είναι το αρσενικό που θα σε αγαπήσει όχι μόνο για την εικόνα σου. Είναι ο άνθρωπος που ξέρει να βλέπει πέρα από την επιφάνεια, να διακρίνει πίσω από τις λέξεις, να κολυμπά στα βαθιά νερά σου. Είναι αυτός που δε θα σου υποσχεθεί, ούτε όμως θα πισωπατεί. Αντρίκια θα σε κάνει να νιώσεις αυτό που κάθε γυναικά ζητά: ασφάλεια και προστασία. Είναι αυτός που δε καταδέχεται να μοιράζεται σε φτηνά κρεβάτια και γι’ αυτόν εσύ και μόνο θα’ σαι η βασίλισσά του. Είναι αυτός που και μόνο με την ύπαρξή του βάζει γυαλιά σε όλο τον “αντρικό” πληθυσμό. Τυχερή και ευλογημένη η γυναικά που έχει ένα τέτοιο αρσενικό στην αγκαλιά της.

Ελενη Καρβουναρη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *