23 Οκτωβρίου 2021
Share

Στα παιδιά μου

Στης αγκαλιάς μου τη ζεστασιά θα βρείτε αυτό που αναζητάτε. Θα είμαι εκεί, πάντα, να σας γιατρεύω τις πληγές. Θα τρέχουν δάκρυα από τα μάτια σας, θα σας τα στεγνώνω με φιλιά. Θα θέλετε να πείτε, να φωνάξετε, να ξεθυμάνετε, θα σας ακούω δίχως να σας ενοχλώ. Θα με βλέπετε σαν φύλακα άγγελό σας. Μα μόνο αυτό δε θα είμαι. Η μαμά σας θα είμαι, απλά. 

Στο γέλιο σας, θα χαίρομαι διπλά. Στις επιτυχίες σας, θα καμαρώνω στα κρυφά. Θα σας προσέχω σαν κάτι μοναδικό. Θα σας φροντίζω σαν κάτι ιδιαίτερο. Θα σας αγαπάω σαν κάτι πρωτόγνωρο. Θα είμαι δίπλα σας στις χαρές σας. Θα είμαι κοντά σας στις πληγές σας.

Υπόσχεση σας δίνω, πως δεν έχω σκοπό να πάω πουθενά. Θα είμαι παντού, όπου και να στρίψετε το βλέμμα σας. Θα είμαι γύρω σας, σε κάθε σας αναζήτηση. Θα είμαι το λιμάνι σας. Εκεί που θα βρίσκετε τη γαλήνη που θα χρειάζεστε.

Δε θέλω να σκέφτεστε τι ζητώ από εσάς. Αντάλλαγμα δε σηκώνει η αγάπη που σας έχω. Ό,τι νιώθω θα κάνω. Όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει να γίνουν. Εσείς μόνο να θυμάστε, πως θα μ’ έχετε στη ζωή σας για πάντα. Βαριά κουβέντα, αλλά είστε η πνοή μου. Δεν αλλάζει με τίποτα αυτό. Γεννήθηκα για αυτό το σκοπό. Να σας χαρίσω ζωή.

Εύη Π. Γουργιώτη 

About Εύη Π. Ευδοξία Γουργιώτη

Γεννημένη μια μέρα του Οκτώβρη στον παγωμένο Καναδά. Ίσως γι' αυτό έχω τη «μέντα» να λατρεύω τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Μεγάλες μου αδυναμίες η βροχή και η θάλασσα. Αγαπώ τη γραφή και τα κείμενα μου δημιουργούνται από οτιδήποτε τραβάει την προσοχή μου ή από βιώματα ανθρώπων που συναντώ. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κείμενα βγαλμένα από τη φαντασία μου. Ακούω πως η αληθινή αγάπη δεν υπάρχει, μα δε συμφωνώ. Για αυτό και γράφω συχνά για αυτή. Δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη ακόμη και με το οξυγόνο που αναπνέω. Η ζωή είναι από μόνη της μια ευλογία. Και προσπαθώ να ζω όμορφα το κάθε της λεπτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει