Πριν αγαπήσεις οτιδήποτε άλλο, αγάπησε τον εαυτό σου

Πριν αγαπήσεις οτιδήποτε άλλο, αγάπησε τον εαυτό σου. Αγάπησε τον εαυτό σου, μην τον βάζεις σε ανούσιες δοκιμασίες και μην τον ταλαιπωρείς άδικα με πράγματα που είναι ήδη τελειωμένα. Μην τον ξοδεύεις σε άδειους ουρανούς, είναι πολύτιμος. Μην τον αφήνεις να τον καθορίζει η κακία του καθένα, η μνησικακία των ανθρώπων και ο φθόνος τους. Αγάπησε τον εαυτό σου και όταν πονάει, να του σκουπίζεις τα δάκρυα και να του λες ότι όλα θα πάνε καλά. Καθησύχαζε τον. Συγχώρεσέ τον. Μην του μιλάς άσχημα και μην τον κατακρίνεις βάναυσα.

Αγάπησε τον εαυτό σου, μην τον μαστιγώνεις. Δώσε του ελαφρυντικά, τόσο όσο. Μην τον εξευτελίζεις σε ανθρώπους διαστρεβλωμένους, αυτοί θα σε κρίνουν έτσι κι αλλιώς για να δικαιολογήσουν την άγνοιά τους. Αγάπησε τον εαυτό σου, προστάτεψέ τον από τους τοξικούς ανθρώπους και όταν πέφτει να τον σηκώνεις και να τον αγκαλιάζεις. Εκτίμησέ τον.

Αγάπησε τον εαυτό σου, βγάζε τον βόλτες. Πρόσφερέ του. Πρόσφερέ του ωραίες γεύσεις, ωραίες εικόνες, ωραίες εμπειρίες. Αγόρασε του όμορφα πράγματα. Αγάπησε τον εαυτό σου, αγόραζε του πού και πού την αγαπημένη του σοκολάτα. Να τον κακομαθαίνεις, λιγάκι. Άσε τον να παίξει σαν μικρό παιδί, η ζωή είναι μικρή. Να τον αφήνεις να ξεφεύγει, πού και πού.

Να τον περιποιείσαι τον εαυτό σου. Να του φοράς ωραίες μυρωδιές και να του χτενίζεις τα μαλλιά. Να τον ομορφαίνεις, μέσα και έξω. Επίτρεψέ του να ερωτευθεί, να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Αγάπησε τον εαυτό σου, φρόντισέ τον. Πριν αγαπήσεις οτιδήποτε άλλο, αγάπησε τον εαυτό σου, γιατί το αξίζει. Αυτός σε έφερε μέχρι εδώ που είσαι σήμερα και με αυτόν θα πορευτείς όλη σου τη ζωή.

Πριν αγαπήσεις οτιδήποτε άλλο, αγάπησε τον εαυτό σου και θα σε αγαπήσουν και αυτοί που θέλουν και μπορούν. Όλοι οι άλλοι είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Αγάπησε τον εαυτό σου πριν αγαπήσεις οτιδήποτε άλλο, και όταν τον αγαπήσεις, θα αγαπήσεις και οτιδήποτε άλλο.

Μαρία Τσιντίδου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *