15 Ιανουαρίου 2022
Share

Μικρές εξεγέρσεις

Εγκαταλείπεις οτιδήποτε ημιτελές χωρίς προοπτική.
 
Παύεις να ενστερνίζεσαι ό,τι δε σου εκμαιεύει την καλύτερη εκδοχή σου.
 
Ανακηρύσσεις απαγορευτικό σε χλιαρά φιλιά.
 
Δε συμβιβάζεσαι πια με νερόβραστες αγκαλιές και αρχίζεις να κατοικείς σε ζωές που μέσα τους παίζεις ρόλο πρωταγωνιστικό.
 
Εξουσιάζεις εσύ το μυαλό σου, αφήνεις καρδιά και πνεύμα ελεύθερο, πας όπου σε αγαπάνε και αγαπάς, διεκδικείς όσα σου αξίζουν, δηλώνεις «τέλος εκπτώσεων». 
 
Και κάπως έτσι γίνονται οι μικρές εξεγέρσεις.
 
Εύα Κοτσίκου 

About Εύα Κοτσίκου

Είμαι η Εύα και ζω στον δικό μου ονειρόκοσμο ο οποίος αποτελείται από χαρτιά, μολύβια και λέξεις. Μεγαλωμένη στην πιο μποέμ συνοικία της Αθήνας, τα Πετράλωνα, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι λάτρης του Κέντρου. Αγαπώ να βολτάρω στα Αθηναϊκά στενά, τους καλλιτέχνες και την ποίηση του δρόμου, την ποίηση γενικότερα, τη σοκολάτα και τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων.
Δηλώνω αιώνιο παιδί και πιστεύω ότι η ευγένεια, η θετικότητα και η καλοσύνη μπορούν να μαλακώσουν και την πιο σκληρή καρδιά. Γελάω δυνατά και συγκινούμαι εύκολα. Γράφω παντού, όπου βρω, ακόμα και σε χαρτάκια για τσιγάρα και ας μην καπνίζω. Μπορώ να εμπνευστώ ακόμα και από έναν κόκκο άμμου. Λατρεύω τα τραγούδια και τα ταξίδια, ειδικά αυτά που κάνω πάνω σε χάρτινα καράβια... Είμαι η Εύα και στόχος μου είναι να σας πάρω μαζί μου στα ταξίδια αυτά...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει