20 Ιανουαρίου 2022
Share

Χρόνια πολλά, Μεταξύ μας!

Τέσσερα χρόνια «Μεταξύ μας» λοιπόν, οπότε σήμερα το συγγραφικό μας στέκι έχει γενέθλια!
 
Ιούνιος του 2018 και εγώ ψάχνω συγγραφικό σπίτι καθώς ήθελα να αποχωρήσω από το παλιό, όταν μπροστά από την οθόνη του κινητού μου πέρασε η σελίδα του «Μεταξύ μας», στου οποίου το εξώφυλλο αναζητούσαν συντάκτες. Στέλνω μήνυμα κατευθείαν συνοδεύομενο από μερικά αγαπημένα μου άρθρα ώστε να κρίνουν αν τους κάνω, μου απαντούν σχεδόν αμέσως και να’ μαι! Από τα τέσσερα χρόνια τα τρεισήμισι είμαι μαζί τους. Μαζί με την ομάδα μου, μαζί με τους «συνταξιδιώτες» μου στο μαγικό κόσμο των λέξεων. Εξαιρετικές πένες όλοι τους και ακέραιοι χαρακτήρες, εκτός ότι συνυπάρχουμε εδώ, συνυπάρχουμε και στην παρέα. Γιατί πέρα από τα χιλιάδες άρθρα και την κοινή συγγραφική πορεία, έχουμε μοιραστεί και ένα σωρό συναισθήματα, εξόδους, φαγοπότια, γέλια, συζητήσεις.
 
Υπάρχουν περίοδοι που χανόμαστε. Που απομακρυνόμαστε. Που άλλα πράγματα μας απορροφούν και είναι λογικό. Το σίγουρο είναι ότι σμίγουν οι πένες μας στην αρχική του «Μεταξύ μας» και οι αγκαλιές μας στις συναντήσεις, έστω κι αν αυτές αργούν να πραγματοποιηθούν.
 
Είμαστε οι «Μεταξύ μας». Ονειροπόλοι ταξιδευτές – γραφιάδες που επιμένουν να πορεύονται παρέα, κόντρα στους δύσκολους καιρούς με μέσο τις πένες τους.
 
Να μας διαβάζετε! Μεταξύ μας… θα σας παίρνουμε μαζί μας στα ταξίδια μας!
 
Χρόνια πολλά αγαπημένο στέκι! Τόσα κι άλλα τόσα και πιο πολλά χρόνια να σε κρατάμε ζωντανό, χτίζοντάς σε όλο και πιο δυνατό, με τις λέξεις μας!
 
Εύα Κοτσίκου

About Εύα Κοτσίκου

Είμαι η Εύα και ζω στον δικό μου ονειρόκοσμο ο οποίος αποτελείται από χαρτιά, μολύβια και λέξεις. Μεγαλωμένη στην πιο μποέμ συνοικία της Αθήνας, τα Πετράλωνα, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι λάτρης του Κέντρου. Αγαπώ να βολτάρω στα Αθηναϊκά στενά, τους καλλιτέχνες και την ποίηση του δρόμου, την ποίηση γενικότερα, τη σοκολάτα και τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων.
Δηλώνω αιώνιο παιδί και πιστεύω ότι η ευγένεια, η θετικότητα και η καλοσύνη μπορούν να μαλακώσουν και την πιο σκληρή καρδιά. Γελάω δυνατά και συγκινούμαι εύκολα. Γράφω παντού, όπου βρω, ακόμα και σε χαρτάκια για τσιγάρα και ας μην καπνίζω. Μπορώ να εμπνευστώ ακόμα και από έναν κόκκο άμμου. Λατρεύω τα τραγούδια και τα ταξίδια, ειδικά αυτά που κάνω πάνω σε χάρτινα καράβια... Είμαι η Εύα και στόχος μου είναι να σας πάρω μαζί μου στα ταξίδια αυτά...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει