22 Ιανουαρίου 2022
Share

Με σύμμαχο την έπαρση

Φίλιωσες μαζί της, συμμάχησες και σε μεταμόρφωσε. Αντί να φύγεις γρήγορα μακριά της σε μάγεψε, σε πλάνεψε και τώρα δε βλέπεις μπροστά σου. Βλέπεις μονάχα αφ΄ υψηλού.
 
Τρέξε γρήγορα όσο προλαβαίνεις ακόμα γιατί ο χρόνος σου κυλά αντίστροφα. Έχει μεθόδους ύπουλες, και κατά βάθος παίζει παιχνίδια στην πλάτη σου καλλιεργώντας μέσα σου ένα θανατηφόρο μικρόβιο. Σου κατατρώει την ψυχή καθημερινά. Καταστρώνει σχέδια εξόντωσης για εσένα με άκρως καταστροφικό χαρακτήρα και ας νομίζεις εσύ πως λειτουργεί προς όφελός σου.
 
Να σε κατατροπώσει θέλει και το καταφέρνει καλά. Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της και θα σε παρασύρει στον καταστροφικό της τυφώνα στο τέλος. Φουσκώνει τα μυαλά σου με τον αέρα της υπεροχής που σου δίνει, συνδυάζοντας πάντα τα αδύναμα στοιχεία του χαρακτήρα σου που εκμεταλλεύεται στο έπακρο.
 
Θα σε νικήσει τελικά, μην έχεις καμία αμφιβολία, από τη στιγμή που φύτεψε τέτοιο μικρόβιο στο μυαλό σου δύσκολα θα της ξεφύγεις. Σου παρουσιάζεται ευωδιαστή και φαντασμαγορική, μα η μυρωδιά της περιέχει εκείνη τη σαπίλα της νεκρής σάρκας που καμουφλάρεται με φορμόλη και σε ξεγελάει.
 
Βλέπεις πόσο εύκολα σε ξεγελάει, είναι προτέρημά της. Θα σε καταστρέψει πριν καλά καλά το καταλάβεις, αφού προηγουμένως σου έχει πλασάρει ένα παραμύθι με δυνατούς και εγωιστές. Έτσι κάνει, αναγνωρίζει αμέσως τις αδυναμίες και τις εκμεταλλεύεται. Ύπουλα, διακριτικά και μεθοδικά θα καταστρέψει κάθε υγιές κύτταρο της ψυχής σου και θα σε αρρωστήσει πριν αντιληφθείς τι κακό έκανες στο μέσα σου.
 
Θα σου εμφανιστεί με ένα ωραίο, ακριβό και ευωδιαστό μαντήλι, θα στο κολλήσει στη μύτη και θα σε σαγηνεύσει, θα σε παρασύρει και θα σφυρίζουν στα αυτιά σου οι σειρήνες της. Θα σου παρουσιαστεί όμορφη, μα στην ουσία είναι τέρας. Δημιουργεί τερατουργήματα. Μπορεί με περίτεχνο τρόπο να καλύπτει εύκολα ό,τι κενό παρουσιάζεται.
 
Η ασχήμια της περιφέρεται στον αέρα. Μοιάζει με γυναίκα πρωτόγνωρης εξωτικής ομορφιάς, μα η αληθινή της μορφή θα σε τρομάξει. Οι ιδέες και οι σκέψεις τις θα σε βουλιάξουν. Είναι ένα ξωτικό, με μαύρα σκισμένα ρούχα, απεριποίητα μαλλιά, πρόσωπο τρομακτικό και μάτια κόκκινα που διψούν για αίμα.
 
Δε σε θέλει καλά, θέλει να σε κατευθύνει και να σε ελέγχει απόλυτα. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο μυαλό σου και τις πράξεις σου. Βρωμάει προφάσεις και σε βάζει να αντιμετωπίσεις πρώτα τους άλλους, ενώ ο πραγματικός σου αντίπαλος είναι ο εαυτός σου. Αλλάζει τον εσωτερικό σου κόσμο και πλέον δεν μπορείς να αμυνθείς. Υποκύπτεις σε σωρεία λαθών και δεν κατανοείς το μέγεθος της δικής σου καταστροφής.
 
Φρόντισε να ανοίξεις τα μάτια σου και να καταφέρεις να αντικρίσεις το μέγεθος της καταστροφής σου μπας και προλάβεις και γλυτώσεις. Ίσως αν καταφέρεις ποτέ και βγεις από αυτόν τον κυκεώνα και δεις τα λάθη σου, να ζητήσεις συγγνώμη από τους ανθρώπους που υποτίμησες. Μονάχα μη λησμονήσεις ποτέ το όνομα αυτής που επιβιώνει από την σάρκα σου και τρέφεται μανιωδώς από την ψυχή σου.
 
Έπαρση την φωνάζουν και σε κάνει να τα βλέπεις όλα αφ΄ υψηλού.
 
Μαρύσα Παππά

About Μαρύσα Παππά

Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από τον νησί των Ιπποτών. Γράφω βιωματικά και παίρνοντας καθημερινές εικόνες από το περιβάλλον μου. Όλο αυτό το χρωστάω σε έναν άντρα μου με εμπνέει για όλα αυτά που κάνω. Στον άντρα της ζωής μου. Έχουμε κοινά όνειρα με στόχο να πραγματοποιηθούν. Διότι το «εμείς» και το «μαζί» είναι από τις πιο ισχυρές λέξεις που υπάρχουν. «Εμείς μαζί» λοιπόν μπορούμε τα πάντα, αρκεί να το θέλουμε. Καλά μας ταξίδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει