Οι προσδοκίες σου είναι δικές σου, όχι των άλλων

Δε σου φταίνε οι άλλοι που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου. Άλλωστε, για κάποιους από αυτούς, ήταν δική σου επιλογή το να υπάρξουν στη ζωή σου. Για άλλους βέβαια, όχι. Απλά, στους κληροδότησε η μοίρα.

Όπως και να ‘χει όμως, οι προσδοκίες και τα όνειρά σου είναι δικά σου δημιουργήματα. Και είτε μάχεσαι για να τα πραγματοποιήσεις, είτε τα προδίδεις εγκαταλείποντας τις προσπάθειες σου. Εσύ όμως. Όχι ο άλλος κι ο κάθε άλλος. Εσύ καλείσαι να αλλάξεις οπτική και να βρεις νέους τρόπους και δρόμους για να τα δεις να ζωντανεύουνε εμπρός σου. Εσύ και μόνο εσύ!

Μη μεταθέτεις αλλού την ανημπόρια σου, την ανασφάλειά σου και οτιδήποτε αρνητικό σε κρατάει πίσω. Και προπαντός μην κλαις τη μοίρα σου και το άτιμο το ριζικό σου.

Χαλάρωσε, βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει και πάρε αποφάσεις. Και είτε αράζεις στα κιλά σου – πολλά ή λίγα, δεν έχει σημασία, είτε ξεβολεύεσαι κι αρχίζεις να πράττεις. Με το όποιο κόστος.

Άλλωστε, στη ζωή κανένας δε δύναται να σου δώσει συνταγές επιτυχίας, αποδείξεις σωστών πεπραγμένων, επιστροφές λαθών και εγγυήσεις αίσιων καταλήξεων. Σ’ αρέσει δε σ’ αρέσει, αυτό είναι. Αυτή είναι η δεδομένη πραγματικότητα. Την υπόλοιπη βρες τα κότσια και διαμόρφωσέ την μόνος σου.

Πίστεψέ με, κι εμένα δε μ’ αρέσει. Είναι, όμως, θαρρώ ο μόνος δρόμος.

Έλα… Σκούπισε τα ματάκια σου και ξεκίνα.

Κατερίνα Καραμπάρη Πανταλέων

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *