Οι παρεξηγημένοι άνθρωποι: “ήρεμη δύναμη”

Παρεξηγημένες προσωπικότητες.

Με την πρώτη ματιά θα σου φανούν πολύ απόμακροι άνθρωποι, ελαφρώς αντιπαθητικοί, με ιδιαιτερότητες στον χαρακτήρα τους και μια προσωπικότητα που επιβάλλεται παντού, από όπου και αν περνάνε, χωρίς να το προσπαθήσουν ποτέ.

Αν τους παρατηρήσεις καλά θα διακρίνεις στα μάτια τους μια περίεργη θλίψη που αρνούνται να τη μοιραστούν. Δε σταματάς να τους κοιτάς. Τραβούν τα βλέμματα με την εκκωφαντική ησυχία τους.

Είναι οι άνθρωποι «ήρεμη δύναμη». Δε φοβούνται να δείξουν ότι αγαπάνε, ότι πονάνε.

Δε φοβούνται να δείξουν τα πραγματικά τους συναισθήματα. Χείμαρρος συναισθημάτων. Δε δειλιάζουν μπροστά στις προσκλήσεις και τις προκλήσεις της ζωής. Κάποιες στιγμές είναι σε θέση να προκαλέσουν μόνοι τους την τύχη τους. Έτσι, από περιέργεια. Λες και προκαλούν τη ζωή σε μια επίδειξη δύναμης. Και όποιος είναι καλύτερος ας νικήσει. Και έχουν πολλή δύναμη και ψυχή μέσα τους.

Τέρατα ψυχραιμίας. Είναι οι άνθρωποι που καταφέρνουν να αιχμαλωτίσουν τα βλέμματα. Από όπου και αν περνάνε έχουν την τάση να αφήνουν τα ανεξίτηλα αποτυπώματά τους. Δε θα τους δεις να εκνευρίζονται εύκολα. Το αντίθετο.

Τους διακρίνει μια αφάνταστη ψυχική ηρεμία πάνω στη φουρτούνα της ζωής που περνάνε. Ξέρουν πότε και πώς πρέπει να επέμβουν. Χρησιμοποιούν ταυτόχρονα μυαλό, διαίσθηση, ένστικτο, λογική και συναίσθημα. Το πιο δυνατό τους όπλο είναι ότι καταφέρνουν να ηρεμούν τους γύρω τους και να κάνουν οικονομία δυνάμεων όποτε και όπου χρειάζεται. Όταν αποφασίσουν να επέμβουν σε μια κατάσταση, τα βήματα και οι κινήσεις τους θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και μελετημένες.

Δε φοβούνται να παραδεχτούν τα λάθη τους, όπως επίσης δε φοβούνται να παραδεχτούν την ήττα τους. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι επειδή κέρδισαν δύσκολα, δύσκολα κερδίζονται. Θα σου κάνουν τους χαζούς, ότι δεν καταλαβαίνουν κάποιες καταστάσεις, και θα σε ρίξουν στην παγίδα που θέλουν. Θεωρούν ότι κάποιες στιγμές στη ζωή τους είναι υπέρ τους να μην τους υπολογίζουν.

Δεν εγκαταλείπουν εύκολα την προσπάθειά τους. Δεν παραδίδονται αμαχητί. Ξέρουν να διαχειρίζονται ακόμα και τα πιο περίπλοκα. Έχουν μια ροή στη σκέψη τους και μια ιδιομορφία που τους κάνει μοναδικούς. Σε παρασύρουν στην ηρεμία τους ακόμα και αν δίπλα τους καίγεται όλος ο κόσμος.

Δεν εγκαταλείπουν εύκολα την προσπάθειά τους, για αυτό και τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν τους στόχους τους. Δε θα σε πουλήσουν ποτέ. Δε θα σε κάνουν πέρα εύκολα. Και αυτοί έχουν αδυναμίες, μην νομίζεις ότι είναι ατρόμητοι. Απλά τις αδυναμίες τους φρόντισαν να τις μετατρέψουν σε ευκαιρίες.

Μαρύσα Παππά

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *