Η λίστα των ηλιθίων…

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του μυαλού κοντοστάθηκα σε μια καλά κρυμμένη. Σε ποια; Στη λίστα των ηλιθίων. Ξέρετε, αυτοί οι κατά τ’ αλλά ξεχωριστοί και μοναδικοί τύποι που εισβάλλουν με έναν αέρα λίγο αλλιώς. Με την άνεση του πρωταγωνιστή. Έτοιμοι να σαρώσουν τα πάντα και υποσχόμενοι τον ουρανό με τα άστρα. Αυτοί οι τύποι που την έχουν δει κάπως, θεωρώντας έξυπνους τους εαυτούς τους και ολίγον χαζούληδες όσους κινούνται δίπλα τους. Περιφέρονται με μια περίσσια δήθεν χάρη και ντυμένοι με άφθονη αλαζονία νιώθουν πως στέκονται και ίσα με πέντε σκαλοπάτια πιο πάνω από εμάς -προσβάλλοντας έτσι τη δική μας νοημοσύνη.
Είναι αυτή η πάστα ανθρώπων, που εμάς, με τη δική τους πάντα αρρωστημένη λογική, τους καθημερινούς μικροαστούς, μας έχουν για διασκέδαση, για παιχνιδάκι μιας χρήσεως, πιστεύοντας πως υστερούμε στην αντίληψη. Δεν έχουν τι καλύτερο να κάνουν και σπάνε πλάκα με την καλοσύνη και τη δοτικότητά μας. Έτσι, βρε φίλε, για να περάσει η ώρα τους τρέφουν την ηλιθιότητά τους με τον εξευτελισμό μιας ψυχής. Τής δεκάρας καλή κοινωνία καθισμένη και κρυμμένη πίσω από μεγάλα βαριά γραφεία και τοίχους στολισμένους τίτλους σπουδών, όμως χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης και μια συναισθηματική νοημοσύνη στον κάλαθο των αχρήστων.
Ντουζίνες αμέτρητες τα κάλπικα τυπάκια στα πέριξ, γι’ αυτό το νου σας σε ποιόν θα ξεγυμνώσετε την ψυχή σας. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μη μείνετε γυμνοί μέσα στο καταχείμωνο, τάζοντάς σας φορεσιά ζεστή και γίνετε άλλος ένας περίγελος στον αρρωστημένο μικρόκοσμό τους. Μεγάλη η λίστα των ηλιθίων στα πέριξ. Την ανασύρω συχνά πυκνά από τα κιτάπια για να μου θυμίζει τη γελοιότητα αυτής της συγκεκριμένης κοινωνίας. Έτσι, βρε φίλε, για να μπορώ κι εγώ να σπάω τη δική μου πλάκα πού και πού…
Στελλα Αντωνιαδου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *