18 Δεκεμβρίου 2023
Share

Αληθινά Χριστούγεννα

Χριστούγεννα σε λίγο κι όλα είναι στολισμένα γιορτινά, εντυπωσιακά. Παιδάκια θα ψάλλουν τα κάλαντα, θα πλημμυρίσει το σπίτι μυρωδιές και νοστιμιές.

Μα είναι και κάποια Χριστούγεννα που δε διαγράφονται ποτέ από τη μνήμη σου, όσα χρόνια και εάν περάσουν. Στο σπίτι στο χωριό με τον παππού και τη γιαγιά που μπορεί να μην είχαν τα μοδάτα στολίδια, αλλά είχαν τα αληθινά στολίδια της καρδιάς τους, να γεμίζουν το δέντρο των παιδικών μας αναμνήσεων.

Οι ξεχωριστοί νηστήσιμοι κουραμπιέδες της γιαγιάς Σοφίας που είχαν μέσα και μια πρέζα κανέλα, ήταν πάντα ξεχωριστοί και όλοι τούς λαχταρούσαν. Ο παππούς τα βράδυα μας έψηνε τα κάστανα στο τζάκι και μας έλεγε ιστορίες. Το γεύμα των Χριστουγέννων ήταν πάντα ξεχωριστό και η γιαγιά τούς καλούσε όλους. Έκανε ένα σωρό λιχουδιές.

Αυτά ήταν αληθινά Χριστούγεννα και πάντα θα τα νοσταλγώ, γιατί μου λείπουν οι παππούδες μου. Και όταν σου λείπουν, πάντα υπάρχει μια θλίψη στην καρδιά τις γιορτινές μέρες. Να αγκαλιάζετε σφιχτά όσους αγαπάτε και να γεμίζετε στιγμές που θα φωλιάζουν στην καρδιά σας ακόμα και όταν εκείνοι έχουν γίνει άγγελοι. Γλυκά Χριστούγεννα με άρωμα πορτοκαλιού, κανέλας, βουτύρου και μπόλικη άχνη ζάχαρη!

Σοφία Βλάχου

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει