Τα Χριστούγεννα σημαίνουν προσφορά

Έφτασε η πιο όμορφη στιγμή του χρόνου, εκεί λίγο πριν φύγει ο παλιός και υποδεχτούμε τον καινούριο. Όλα λάμπουν, οι άνθρωποι χαμογελούν λίγο περισσότερο. Αγκαλιές, φιλιά μεταδίδουν ευχές για όμορφες στιγμές ανάμεσα στο κόσμο. Τα φωτάκια στους δρόμους, στα μαγαζιά και στα σπίτια ζεσταίνουν λίγο περισσότερο τις καρδιές.

Είμαστε λοιπόν στην εποχή που θυμόμαστε λίγο περισσότερο, πως μια γλυκιά κουβέντα, δίνει δύναμη και ελπίδα. Την οποία μοιραζόμαστε με τους δικούς μας. Όμως υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι έξω που ζουν μονάχοι.

Θυμάσαι το κοριτσάκι με τα σπίρτα, το παραμύθι που μας λέγανε όταν ήμασταν μικρά. Κάτι που δημιουργούσε στους περισσότερους μια θλίψη. Ένα δημιούργημα της φαντασίας ήταν αυτό, μα σαν κοιτάξεις γύρω σου έξω στην πόλη, θα δεις εικόνες που κάτι θα σου θυμίσουν από εκείνο. Άνθρωποι άστεγοι που ίσως κάποτε είχαν οικογένεια δίπλα τους, μα τώρα όχι.

Δεν σου ζητούν πολλά, μα η δική σου η ψυχή θα σε ωθήσει να τους προσφέρεις, ένα ζεστό πιάτο φαγητό, μια κουβέρτα, ένα τρυφερό άγγιγμα. Κι αυτοί δεν θα χρειαστούν τίποτα άλλο για να σου χαμογελάσουν. Σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζονται συστάσεις.

Και θα μου πεις μόνο τα Χριστούγεννα θα προσφέρω; Όχι απλά τώρα είναι η ευκαιρία να κάνουμε την αρχή.

Χριστίνα Ρογκάκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *