Η δική μου σκληρή Σαρακοστή

Σαρακοστή, μέρες άγιες, μέρες νηστείας και συλλογισμού! Μέρες που πρέπει να απομακρυνθείς από ότι αγαπάς… Είναι η περίοδος που πρέπει να φτάσεις στα όρια σου, ώστε να βρεις τον θεό και κατ’ επέκταση εσένα τον ίδιο ως κατ’ εικόνα και ομοίωση του!

Αν δεν φτάσεις στα όρια σου δεν πρόκειται να τον γνωρίσεις. Αν δεν εισέλθεις μέσα σου δεν θα διαπιστώσεις τίποτα! Η πιο δυνατή Σαρακοστή για μένα είναι αυτή που περνάω φέτος! Από ένα αυθόρμητο και δυνατό συναίσθημα απομακρύνθηκε η καλύτερη μου φίλη από δίπλα μου! Ο πιο πολύτιμος άνθρωπος που ήλθε στη ζωή μου!

Συνειδητοποιώντας πόσο πολύ μου λείπει συνειδητοποιώ τον εαυτό μου εμβαθύνοντας μέσα μου! Βλέπω ποσό πολύ την αγαπάω, όχι ερωτικά πλέον, αλλά σαν άνθρωπο! Μια αδελφή ψυχή που έλειπε από εμένα! Η ψυχή που μου έδινε δύναμη να κάνω πράγματα! Διαπιστώνω πως την αγαπάω γιατί την έχω μέσα μου! Χωρίς εκείνη στη ζωή μου μπορώ να προχωρήσω, αλλά δεν έχω την ψυχική ενδυνάμωση και το κίνητρο που βασίζεται σε αυτήν την υπέροχη σχέση. Σε αυτήν τη χημεία. Ο πρώτος άνθρωπος που θα πω ευχάριστα και δυσάρεστα. Χωρίς εκείνη ότι και να πετύχω δεν έχει αξία! Χωρίς εκείνη αισθάνομαι κενός! Ο καλύτερος φίλος που μπορούμε να έχουμε είναι ιερός και δεν πρέπει να θυσιάζουμε αυτή την σχέση στην παραίσθηση του έρωτα!

Βλέπω αυτήν την απουσία ως παροδική και ευκαιρία συλλογισμού και προσωπικής ενδυνάμωσης! Ξέρω πως με αγαπάει και με εκτιμάει σαν φίλο και αυτό είναι η δύναμη μου! Θέλουμε και οι δυο το καλύτερο για τον άλλο… Αγνή φιλία…

Αυτή είναι η σκληρή Σαρακοστή μου! Η δοκιμασία μου και πρέπει να αποδειχτεί η δύναμη μου! Ελπίζω το Πάσχα να γίνει η αρχή μιας νέας εποχής σε αυτήν την φιλία και να επιστρέψει πιο ισχυρή σε νέες στέρεες βάσεις! Πίστη και την ευλογία του θεού! Η πιο σκληρή μου Σαρακοστή να γίνει η ανάσταση!

Ο θεός μας έφερε κοντά και ο θεός μας δοκιμάζει ώστε το επερχόμενο Πάσχα να το νιώσουμε στις ψυχές μας καθαρισμένοι από εσωστρέφειες!

Όλοι έχουμε τα προβλήματα μας, την περίοδο της Σαρακοστής, ο θεός θα μας δοκιμάσει στο πιο ευαίσθητο μας σημείο, όχι να μας ταλαιπωρήσει αλλά να δοκιμάσει και να ενισχύσει την πίστη μας! Μέσα από την πίεση αυτή ερχόμαστε πιο κοντά στον θεό! Και το μόνο που χρειαζόμαστε για να βγούμε νικητές είναι ελπίδα και πίστη και θα ανταμειφτούμε… Όλα θα είναι καλύτερα από πριν!

Νίκος Μιχαλόπουλος

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει