Άφιλτροι άνθρωποι σαν τα τσιγάρα μας

Καιρό έψαχνα η αλήθεια είναι για ένα παραλληλισμό. Οι καπνίζοντες θα καταλάβουν τι εννοώ αμέσως, οι μη καπνίζοντες στην πορεία. Σκέψου λοιπόν πώς έχεις ένα τσιγάρο, βγάζεις το φίλτρο και το ανάβεις. Πρώτη ρουφηξιά; Κάψιμο και πίκρα.Δεύτερη ρουφηξιά; Υπολείμματα καπνού στο στόμα που αν είσαι ευγενής το απομακρύνεις από το στόμα με το χέρι, αν ανήκεις στους άλλους ρίχνεις ένα φτύσιμο και καθαρισες. Υπάρχουν δύο εκδοχές ή το σβήνεις και ανάβεις άλλο ή συνεχίζεις να το καπνίζεις και αρχίζει να σου αρέσει κιόλας. Το τσιγάρο άφιλτρο λοιπόν και με αυτό παραλληλίζω τους ανθρώπους αυτούς

Οι άφιλτροι. Έχουν χούι άσχημο αυτοί και να τους “προσέχεις”. Είναι εκείνοι που τσακώθηκαν με την κολακεία και θα σου πουν τη γνώμη τους νετα-σκετα και χωρίς κορδέλλα περιτύλιγματος. Δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να γίνουν φίλοι με πολλούς γιατί την φιλία την τιμούν και δεν αρέσκονται να σκορπίζουν like και συναίνεση σε κάτι που δεν τους ταιριάζει. Είναι εκείνοι που στο ρήμα κρίνω, αυτόματα βάζουν την πρόθεση κατά και κάτι τέτοιο το θεωρούν γελοίο, γιατί πολύ απλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει την καμπούρα του άλλου.

Οι άφιλτροι που λες στον έρωτα δεν πιστεύουν και δεν γιόρτασαν ποτέ τον Αγ. Βαλεντίνο. Οτι τελειώνει με αυτή την κατάληξη είναι:”βάλε άλλο ένα γύρο Ντίνο” Τη γουσταρουν την αγάπη οι τυπαδες αυτοί, αλλά όχι στα λόγια. Κι’αυτη άφιλτρη και ακατέργαστη θα τη δώσουν. Τραχειά και άκομψη για τα δεδομένα πολλών αλλά έλα όμως που όταν βρουν άλλο ένα τυπακι ίδιο έρχεται η ταύτιση και γίνεται μια ομορφιά.Λιγομίλητοι είναι μη νομίζεις. Ούτε σνομπ είναι, ούτε δεν έχουν γνώμη για όλα. Απλά επιλέγουν σε ποιους θα προσφέρουν το τσιγαράκι τους. Ξέρουν πόσο βαρύ είναι το άφιλτρο και δεν είναι για πολλούς..

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *