Μην είσαι με πολλούς, να είσαι με τους σωστούς

 
Κι αν γουστάρεις να βρίσεις, Καν΄το κι’ας σε πουν αγενή. Θέλεις να κλάψεις; Ξέσπασε. Όσοι δεν εκδηλώνονται είναι για λύπηση. Όχι εσύ. Νιώθεις ότι τερμάτισες; Μην πιέζεσαι και μην το αρνείσαι. Δεν είσαι ούτε ανίκανος, ούτε αδύναμος. Ίσως και να επιβάλλεται να γονατίσεις, αλλά όχι να μείνεις εκεί. Άφησες λόγια ανείπωτα; Μίλα και ας μην έχουν αποδέκτη.
 
Μην κρατάς τίποτα, μα τίποτα μέσα σου. Ακόμα και όταν δεν σου βγαίνει, μη χαμογελάς γιατί πρέπει. Τίποτα δεν πρέπει. Να είσαι καλά εσύ, ακόμα και στις πιο σκατά στιγμές σου. Αυτό πρέπει. Πάντα θα βρίσκουν κάτι να πουν. Μην εκνευρίζεσαι για τα ψέμματα τους, κι’ας τους έκανες χίλια καλά.
 
Το ένα μείον σου θα κρατήσουν και θα το χρησιμοποιούν για να σε μαγαρίζουν. Σκέψου πως δεν έχουν κάτι άλλο να ασχοληθούν. Σκέψου την άχαρη ζωή που βιώνουν. Ζουν από την κακία. Να σου πω όμως και κάτι; Από αυτούς κράτα απόσταση. Από εκείνους όμως που πίστεψαν στα λόγια αυτά, ήρθαν στα είπαν και διέκρινες στο βλέμμα τους την επίκριση φύγε μακρυά, γιατί αυτοί είναι και οι πιο επιζήμιοι.
 
Υποτίθεται πως έλεγαν πως σε ήξεραν, αλλά στη μια κουβέντα βρέθηκαν κριτές σου. Θα δοκιμαστείς στην διάρκεια της ζωής σου και αυτό όσο ψυχοφθόρο κι’αν φαντάζει στο τέλος μόνο καλό θα σου κάνει. Μην αμφισβητήσεις ποτέ τον εαυτό σου. Όσο εσύ σε ξέρεις μη φοβού. Προχώρα. Άνθρωποι στο διάβα μας πολλοί.
 
Το θέμα είναι να μην είσαι με πολλούς, αλλά με τους σωστούς. Γιατί υπάρχουν, αλλά βλέπεις το μικρό ποσοστό της κακεντρέχειας μερικών είναι αρκετό για να τσουβαλιάσει και εκείνους που κάνουν τη διαφορά. Να μη μασάς πουθενά. Εσύ την αλήθεια σου, την μαγκιά σου, την τόλμη σου και μη ξεχνάς το χαμόγελο σου. Η δύναμη σου είναι.

Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *