5 Οκτωβρίου 2018
Share

Καινούρια μου ζωή, σου οφείλω το χαμόγελο μου

Οι άνθρωποι ζούμε την ζωή μας, ο καθένας σε έναν διαφορετικό ρυθμό. Αγαπάμε, προσφέρουμε, δημιουργούμε, μοιραζόμαστε, ελπίζουμε, κάνουμε λάθη, λυγίζουμε και ξανασηκωνόμαστε. Πολλές φορές θα έρθουν στον δρόμο μας αναποδιές και δυσκολίες που θα μας φανούν δυσβάσταχτες. Ίσως αυτές μας κάνουν να απογοητευτούμε και να χάσουμε τις ελπίδες μας. Μα εγώ επιτρέψτε μου να σας πω και να μείνω ακράδαντα πιστή σε αυτό, πως μόνο ο θάνατος δεν διορθώνετε. Από κει και έπειτα όλα είναι στο χέρι μας για να τα αντιμετωπίσουμε και να χαμογελάσουμε ξανά.

Ίσως πριν τέσσερα χρόνια να σας έλεγα και εγώ πως υπάρχουν δυσκολίες που δεν αντιμετωπίζονται και είναι αβάσταχτες. Όμως όταν σε ένα σοβαρό τροχαίο που μου συνέβη σαν σήμερα, είδα σε δευτερόλεπτα την λεπτή κλωστή της ζωής μου να πάλετε μπροστά στα μάτια μου, έτοιμη να κοπεί, πιστέψτε με πως η κοσμοθεωρία μου άλλαξε 360ο. Όταν βλέπεις ένα αυτοκίνητο να σε χτυπά, να αισθάνεσαι κάτι να σπάει και μετά να χάνεις τις αισθήσεις σου, σίγουρα όταν ανοίγεις τα μάτια σου μετά και είσαι ζωντανός τα βλέπεις όλα διαφορετικά. Ήξερα πως η αποκατάσταση θα ήταν δύσκολη, ήθελε υπομονή και μάχη μα πια ήμουν έτοιμη να την δώσω με κάθε τίμημα. Είδα την οικογένεια μου και τους φίλους μου να στέκονται δίπλα μου και να μου δείχνουν πως όλα μαζί θα τα αντιμετωπίσουμε. Αυτό λοιπόν ήταν το σημαντικότερο. Πόνεσα, ένοιωσα ανήμπορη, λύγισα για λίγο, μα τελικά πείσμωσα! Με έβαλα σε προτεραιότητα, με αγάπησα περισσότερο, αγκάλιασα σφιχτά τους δικούς μου ανθρώπους, έμαθα να αποδέχομαι τα σημάδια μου και να είμαι περήφανη για αυτά.

Εκτίμησα την ζωή μου έτσι λοιπόν ακόμα περισσότερο, έμαθα να ευχαριστιέμαι και να χαίρομαι με το πιο απλό. Είπα στον εαυτό μου πως η ζωή μου δεν θα αλλάξει σε τίποτα και μάλιστα θα την εξελίξω ακόμα καλύτερα από πριν. Και ναι λοιπόν στέκομαι εδώ σήμερα όρθια και χαμογελαστή λέγοντας και πιστεύοντας πως όλα είναι ζήτημα θέλησης και στόχων. Είμαι σίγουρη πως τα καλύτερα θα έρθουν και πως η κάθε μέρα θα φέρει όλο και κάτι ομορφότερο από την προηγούμενη.

Οφείλω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον δίπλα μου να μου χαμογελάνε και να με κάνουν να πιστεύω πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας και θα τα κατακτήσουμε.

Να είμαστε όλοι καλά! Κι όπως συνηθίζω να λέω εδώ και δυο χρόνια και θα συνεχίσω να επιμένω σε αυτό «Υγεία και αγάπη να έχουμε και τα αδύνατα θα γίνονται δυνατά»

Χριστίνα Ρογγάκου

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει