16 Οκτωβρίου 2018
Share

Φθινοπωρινός Ουρανός

Έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου και η φύση βρίσκεται σε φάση αναπροσαρμογής αφήνοντας τα φωτεινά χρώματα του καλοκαιριού, επιχειρεί την μετάβαση της σε μια πιο γκρίζα εποχή.

Μεσολαβεί το φθινόπωρο, την εποχή που η φύση φθίνει, φθίνει και η ψυχολογική μας διάθεση η οποία προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα για να αντιμετωπίζει ο οργανισμός μας το τσουχτερό κρύο.

Ο ουρανός αναποφάσιστος, πολλά χρώματα εναλλάσσονται μεταξύ τους, φωτεινά και σκούρα, ένα οπτικό πάρτι μεταξύ των σύννεφων και του ήλιου, άλλοτε το χρυσοκόκκινο χρώμα του ουρανού εναλλάσσεται με το σκούρο γκρίζο απειλητικών σύννεφων και άλλοτε ξεπροβάλει ένα εκτυφλωτικό κίτρινο χρώμα γύρω από το κατάλευκο σύννεφο σαν να το στολίζει με φωτοστέφανο.

Μια εποχή με αντιθέσεις, ο ουρανός αναποφάσιστος αλλά έχει την δίκη της ομορφιά, μια κυκλοθυμική ομορφιά που εξιτάρει την σκέψη και τις αισθήσεις.

Απολαμβάνουμε την ξεχωριστή ομορφιά του φθινοπώρου και αναμένουμε τον γκρίζο χειμώνα….

Αλλά έχουμε καιρό ακόμα, όταν έρθει με το καλό θα φιλοσοφήσουμε και σε αυτήν την εποχή!

Νίκος Μιχαλόπουλος

About Νίκος Μιχαλόπουλος

Γεννημένος το 1983 στην Αθήνα, έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας τον τελευταίο χρόνο, έχοντας αποκτήσει εμπειρία 8 ετών ως εργαζόμενος στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα. Το γράψιμο για μένα είναι αποφόρτιση συναισθημάτων που συντελεί στην ψυχική ηρεμία! Μια μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια αυτογνωσίας! Όλα τα κείμενα στο «μεταξύ μας» είναι απλά, μιλώντας στην ψυχή του αναγνώστη, δεν είναι απρόσωπα και ο καθένας μπορεί να τα νιώσει, όλα αυτά το κάνουν να ξεχωρίζει από τους παρεμφερείς ιστότοπους. Μεταξύ μας, σας ευχαριστώ που ήρθα στην υπέροχη παρέα σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει