9 Μαρτίου 2019
Share

Ο Έρωτας

Σκέφτομαι πολλά. Τόσα πολλά που δε μπορώ να τα βάλω σε τάξη μερικές φορές μες στο μυαλό μου. Και γιατί να θέλω να τα τακτοποιήσω άλλωστε; Τι με σπρώχνει και γιατί προς τα εκεί; Η ανάγκη; Η επιλογή; Η επιβολή; Η ιστορία των στιγμών; Το άπιαστο; Τα κουτάκια μου; Η σκιά σου; Το λάθος μου; Η φλόγα της ανακάλυψης;

Ψάχνω ακόμα απαντήσεις σε όλα τα ανεξήγητα.

Σε όλο μου το χάος. Ένα χάος. Όλα.

Χάνομαι σε όλα όσα προσπαθώ να συγκεντρωθώ. Μπερδεύομαι σαν κουβάρι σε μισό όνειρο. Περπατώ κι αφήνομαι στη μνήμη. Κι αφού δε μπορώ να με υποτάξω με υπερασπίζομαι κι ύστερα με ακολουθώ όπως ο χρόνος τις εποχές.

Κι αναμετριέμαι κατάσαρκα με το άγνωστο.

Δε με φοβίζει η σκούρα του όψη. Ούτε η περίεργη μοναξιά του.

Με γαργαλάει όμως το ανυπέρβλητο. Το φανταστικό πλέγμα μια άλλης διάστασης.

Το πέρασμα. Η άφθαρτη ομορφιά. Η απέναντι ανατολή. Το πολύ και το λίγο της σχετικότητας. Το δικό σου ναι. Το δικό μου όχι. Τα δικά μας άστοχα. Του κόσμου τα μικρά και της αγάπης τα μεγάλα.

Κι είναι αστραπή ο έρωτας. Σταγόνες βροχής που γλιστράνε στο τζάμι κι έπειτα εξατμίζονται. Πολύχρωμα φωτάκια που τρεμοσβήνουν όταν φυσάει ο αέρας. Βλέμματα που ενσαρκώνονται για ένα χάδι. Σώματα που χορεύουν με τη φωτιά. Η υπέρβαση για να σ’αγγίξω μετά την παύση. Το κόκκινο που ήθελες να είναι λευκό. Η αγκαλιά μου. Τα δάχτυλά σου. Η πρόκληση. Το σκοτάδι που έγινε φως. Η μέθεξη. Οι γραντζουνιές της νύχτας στο κορμί μας. Το άπειρο.

‘Όλα μια έκσταση έξι γραμμάτων.

Αυτό είναι ο έρωτας.

Maria Voulgari

About Μαρία Βούλγαρη

















Μπορεί επίσης να σας αρέσει