Επιλογές Ζωής

Τρεις άνθρωποι στέκουν μπροστά στους πρόποδες ενός μεγάλου βουνού. Ο πρώτος σκέφτεται σιωπηλά: ‘’Θα εγκατασταθώ εδώ, είναι ήσυχα και σκιερά’’. Ο δεύτερος μονολογεί: ‘’Θα σκαρφαλώσω στο βουνό, να φτάσω στην κορυφή του, για να δω τι κρύβεται πίσω του’’. Ο τρίτος φωνάζει δυνατά: ‘’Θ’ανέβω το βουνό, θ’ατενίσω τον ορίζοντα και θα κινήσω για ν’ανακαλύψω τι επιφυλάσσει το άγνωστο!’’

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι… διότι η λογική και ο φόβος που κυριεύουν, συνεχώς θα καταδυναστεύουν τα πάθη και θα ρημάζουν τη φαντασία με την υπερίσχυση του νου. Οι περίεργοι πάντα θα διακατέχονται από έναν ανικανοποίητο εγωπαθή εαυτό που θα τους κάνει να βιάζονται, να τρέχουν χωρίς να φτάνουν πουθενά και να επιστρέφουν στη βάση τους κενοί και συνάμα αχόρταγοι. Η δύναμη της ψυχής δυναμώνει το σώμα που σκληραίνει το βλέμμα και σφίγγει γροθιά και χείλη για να γίνεται η υπέρβαση κόντρα σε λογική, φόβο, περιέργεια κι εγωπάθεια.

Τρεις άνθρωποι στέκονται μπροστά στους πρόποδες ενός μεγάλου βουνού,κοντοστέκονται μπροστά στις αποφάσεις τους και ζυγίζουν σκέψεις και τόλμη. Ο μεν πρώτος ,σηκώνει το βλέμμα του ψηλά για να κοιτάξει τον δεύτερο που σκαρφαλωμένος ατενίζει τον ορίζοντα και κάνει αντήλιο το χέρι του για να δει τον τρίτο, που έχει ήδη κατέβει το βουνό και διασχίζει τον άγνωστο δρόμο της ανεξερεύνητης ακόμη πορείας του. Καλό κατευόδιο!

Ζωή Παπατζίκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *