Χαμόγελα στα θεμέλια της χαράς

Τη χαρά δεν τη σερβίρουν σε ακριβά εστιατόρια. Για αυτό μη νομίζεις ότι θα την πληρώσεις σαν χαβιάρι για να την αποκτήσεις επειδή πληρώνεις. Ούτε τη χαρίζουν σε τιμή ευκαιρίας εκεί όπου κάνεις τα ψώνια σου. Δε θα τη βρεις στο παζάρι της Κυριακής εκεί όπου στοιβάζουν σωρό τα μεταχειρισμένα και που ο κράχτης προσπαθεί να σε πείσει να αγοράσεις τη πραμάτεια του. Ούτε θα πέσει από τον ουρανό μέσα στα χέρια σου γιατί είσαι όμορφος.

Ξέρεις πόσοι ωραίοι υπάρχουν στον κόσμο; Αν δεν έχεις τσαγανό να πολεμήσεις, για να την αποκτήσεις όπου και να ψάξεις με άδεια χέρια θα φεύγεις.

Δεν κοστίζει ρε χαζέ, κι όμως αξίζει χρυσάφι. Μπορείς να την κερδίσεις, αξίζει να προσπαθήσεις για να μπορέσεις να πετάξεις με τα φτερά της κάποτε.

Τσάμπα είναι ρε φίλε, τι δεν καταλαβαίνεις; Πάψε να ξοδεύεσαι. Ο κάθε άνθρωπος της ζωής σου, σου στέλνει σήματα. Σου ανοίγει δρόμους για να τη συναντήσεις μέσα του. Είναι έτοιμος να στην χαρίζει. Εσύ μπορείς να δεις τις κεραίες του;

Άφησε την να γεννηθεί στην ψυχή σου και έχε απόθεμα για να μοιράσεις κι εσύ κάποτε. Όταν θα πάψεις να είσαι μίζερος στα συναισθήματα και όταν καταλάβεις πως τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν, τότε σίγουρα η κάβα σου θα είναι έτοιμη να τη διανείμεις.

Τι νομίζεις ότι ζητάει ο άλλος για να στη δώσει; Λίγα χαμόγελα για να χτίσει επάνω στα θεμέλια τη χαρά που ζητούσες. Με τσιγκουνιές ρε φίλε η χαρά θα λακίσει. Τι να σε κάνει; Έχει μάθει να ξεχειλίζει σαν χείμαρρος και μόνο οι large τύποι της κάνουν.

Απογείωσε την, μπορείς.

Ιωάννα Δαμηλάτη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *