12 Απριλίου 2019
Share

30+ δεν μεγαλώσαμε, μα φέραμε αλλαγές

Φίλε μου και συνοδοιπόρε των 30 και κάτι ψιλά όχι δεν μεγαλώσαμε ή μάλλον το κάναμε αλλά εντάξει δεν είναι και για να βαριαναστενάζουμε. Νέοι είμαστε και όπως θα μας πουν και οι μεγαλύτεροι βρισκόμαστε στην πιο παραγωγική δεκαετία. Αλήθεια ναι αλλά είναι αυτές οι αλλαγές που φέραμε μαζί μας που κάνουν τους μικρότερους να αναφωνούν εντυπωσιασμένοι όταν τις ακούν. Πραγματικά λοιπόν είναι πολλές κι ας τις ξεχνάμε ώρες ώρες, μα πάμε να τις ξαναθυμηθούμε μαζί.

Κάποτε για να παρακολουθήσεις κάποια συγκεκριμένη ταινία που ήθελες να δεις είχες δυο επιλογές για να το κάνεις. Η πρώτη ήταν το να επισκεφτείς τον εκάστοτε κινηματόγραφο, αν ήθελες να τη δεις φρέσκια. Ενώ από την άλλη πλευρά μπορούσες να περιμένεις μέχρι να κυκλοφορήσει σε βιντεοκασέτα για να τη νοικιάσεις από το βιντεοκλάμπ, έχοντας πάντα στο νου σου τη προθεσμία μέσα στην οποία θα έπρεπε να την επιστρέψεις.

Έπειτα σειρά είχε η μουσική γιατί και το τραγουδάκι σου άκουγες, μόνο που κι αυτό είχε δυο δρόμους για να το προσεγγίσεις εντός της οικιακής εστίας τουλάχιστον. Έτσι ή που θα στηνόσουν δίπλα στο πατροπαράδοτο και αγαπημένο ραδιόφωνο ή που θα προμηθευόσουν τις κασέτες με την εκάστοτε μουσική ποικιλία. Μόνο που είχες στο νου σου να μην φάει την ταινία το κασετόφωνο.

Παράλληλα όμως υπήρχε και η ανάγκη της επικοινωνίας, η οποία όμως ως προς την εξυπηρέτηση της είχε μονόδρομους για τη πραγματοποίηση της. Έτσι για να μιλήσεις με τους ανθρώπους σου ή που θα τους συναντούσες ή που θα τους τηλεφωνούσες από το σταθερό τηλέφωνο, το οποίο λίγο αργότερα έγινε και ασύρματο πάντα εντός των τειχών.

Έτσι λοιπόν μετρήσαμε μαζί τις εμπειρίες μας και θυμηθήκαμε. Σίγουρα όμως στο νου σου ήρθαν και άλλες μνήμες όπως και σε μένα. Αυτές που ξεχνάμε συχνά και κλείνονται μέσα στο χρονοντούλαπο. Εκείνες που σε κάνουν να χαμογελάς τώρα, όπως και μένα. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν καταδικάζουμε το παρόν, μας πρόσφερε και θα συνεχίσει να το κάνει στην διάρκεια της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Και μεταξύ μας αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το κείμενο μου αυτή η ανάπτυξη σου επιτρέπει να το κάνεις είτε βρίσκεσαι μπροστά στον υπολογιστή είτε κρατάς στα χέρια σου το κινητό.

Με εκτίμηση, Χριστίνα

About Χριστινα Ρογκακου

"Καταγόμενη από την Μάνη θεωρητικά θα έπρεπε να έχω ένα δυναμικό χαρακτήρα, κάτι όμως που πάντα έρχεται σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου “Καρκίνου”. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα!! Με μια ροπή προς τα ρίσκα και φανατική ακόλουθος της τάσης για την απόκτηση του άπιαστου. Πάντα λάτρευα το να γράφω μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να εκφράσω πάντα τις σκέψεις μου πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιώ τα λόγια! Ερωτευμένη με την ζωή και ανοιχτή στο ότι μπορεί αυτή να μου δώσει."

Μπορεί επίσης να σας αρέσει