Η δύναμη μου

Η δύναμή μου όλη τα δώρα από το χθές της ζωής μου. Ταξίδι μεγάλο με πολλές στάσεις και η κάθε μία με την δική της ιστορία. Η χαρά αντάμωσε την λύπη και το γέλιο συναντήθηκε με το κλάμα. Έρωτες που σκόρπισαν, πάθη που πνίγηκαν και αγάπες που ντύθηκαν στα χρώματα του πολέμου. Άνθρωποι που άπλωσαν χέρι βοηθείας και άλλοι που απλά γύρισαν την πλάτη τους δείχνοντας το αληθινό πρόσωπο που τόσο πετυχημένα έκρυβαν. Σχέσεις που χτίστηκαν με γνώμονα το συμφέρον και στη πορεία χάθηκαν αφού είχαν πάρει ότι ακριβώς ήθελαν μη υπολογίζοντας τίποτα και κανέναν.

Προίκα μου λοιπόν οι εμπειρίες στις οποίες χρωστώ εν τέλει ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι μου δίδαξαν την ίδια τη ζωή. Με έκαναν καλύτερο άνθρωπο, αντικειμενικό και δίκαιο στο βαθμό που μπορώ και μου χάρισαν το μεγαλύτερο δώρο, την συναισθηματική νοημοσύνη! Είναι ευλογία να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να σε διακρίνει μια ηρεμία και από μέσα σου να πηγάζει η καλοσύνη για ότι υπάρχει γύρω και δίπλα σου. Κάποιοι μπορεί να γελούν θεωρώντας πως είμαι του χεριού τους, να σκέφτονται πως είμαι ένα άβουλο πλάσμα και εύκολο θύμα το οποίο μπορούν να το καθοδηγούν.

Πόσο τραγικά γελασμενοι όμως όσοι σκέφτονται έτσι.
Θέλει λοιπόν δύναμη ψυχής να σταθείς στα πόδια σου μετά την ισοπέδωση. Θέλει να έχεις αντοχές και γερό στομάχι για να ζυγίζεις ανθρώπους και καταστάσεις. Θέλει να ξέρεις να συγχωρείς και να αγκαλιάζεις εχθρούς και φίλους που σε πρόδωσαν. Θέλει κοιτάζοντας στον καθρέφτη να έχεις αντικρίσει την ψυχή σου κουρέλι ματωμένο και παρόλο αυτό με ένα ζεστό χαμόγελο να την αγκαλιάζεις τρυφερά λέγοντας της πως αυτή και μόνο αυτή είναι η δύναμη της ζωής σου.
Η δική μου δύναμη.

Στέλλα Α.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *