25 Μαΐου 2019
Share

Αισθημάτων ψηφοφορία

Όλα τελούν υπό καθεστώς  κατάλυσης… Για ποια δημοκρατία των αισθήσεων μιλάμε; Για ποιο πολίτευμα συναισθήματος να διαξιφιστούν οι καρδιές μας; Για ποια αισθηματική πεποίθηση να παραμείνω αμετακίνητη στις απόψεις μου; Πού να στηρίξω τα επιχειρήματα του έρωτα για να κερδίσω τους ελάχιστους δικούς σου γοργούς χτύπους ψηφοφόρους για να λαθροθηρεύσω το εκλογικό σου αποτέλεσμα;

Σε μια ψήφο εμπιστοσύνης είχα επενδύσει όλα μου τα βουλεύματα όμως η δική σου πρόταση μομφής ήρθε και όρισε υπερψήφιση του δικαιώματος της απόλυτης μοναξιάς έναντι του δικού μου αιτήματος ασύλου της αγάπης.

Μεγαλειώδης νίκη ή συντριπτική ήττα; Η φωνή της πολυδιάστατης υπόστασής σου θα καθορίσει την τροπή και την εξέλιξη του αισθηματικού γίγνεσθαι και μέλλει γενέσθαι τούτου του χρονικού γεγονότος. Δύο οι όψιμες αντιδράσεις, ή που η ιστορία θα ξαναγραφτεί και η αλήθεια θα εξυψωθεί ή που θα ζήσουμε ένα πρωτόγνωρο casus belli που θα οδηγήσει στην επερχόμενη ουσιαστική ρήξη.

Εσωκομματικές ανίερες διαπλοκές της καρδιάς, πυροδοτούν κρίση στα διεθνή αισθηματικά χωρικά ύδατα. Αναμένοντας τις καταιγιστικές εξελίξεις, συνεχίζεται απλά η καταγραφή των έκρυθμων καταστάσεων χωρίς φυσικά να υπάρχει χαμένος ή κερδισμένος στης ψηφοφορίας την αναμέτρηση…

Ζωή Παπατζίκου

About Ζωή Παπατζίκου

Σε δύο ενότητες μοιρασμένη η ζωή μου. Στην Αθήνα όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα κι έζησα μέχρι το τέλος της εφηβείας μου και στην Εύβοια όπου πλέον μένω μόνιμα. Με οδηγό την έμφυτη παρατηρητικότητα αλλά και την γενικότερη εντρύφηση των ανθρώπων και των εμπειριών τους, οι σκέψεις και οι λέξεις πάντα πλέκονταν σε γαϊτανάκι καταγραφής, σαν να προσπαθώ να αιχμαλωτίσω λογιών στιγμές και ποικίλα συναισθήματα κόντρα στην ελεύθερη και ιλιγγιώδη ταχύτητα του χρόνου που αμείλικτα στη ξέφρενη πορεία του όλα τα μεταβάλλει. Η ζωή μας είναι ένα άγραφο ανοιχτό βιβλίο, ας αποτυπώσουμε μέσα του τις πιο γραφικές μας αλήθειες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει