29 Μαΐου 2019
Share

Όταν κάτι τελειώσει, ασ’ το να φύγει

Όταν βλέπεις κάτι να φτάνει στο τέλος άφησε το να φύγει μη το κρατάς με το ζόρι δίπλα σου.
Μη κατεβάζει ο νους σκέψεις και κόλπα μα μήτε να προσπαθήσεις να μείνει.
Κανένας δεν πρέπει να μένει επειδή το θέλεις εσύ όμως επειδή το επιθυμεί αυτός ο ίδιος.
Αλλιώς άδικος κόπος, χαμένο παιχνίδι και εάν όχι σήμερα τότε σίγουρα αύριο θα το βρεις μπροστά σου. Θα γυρίσει επάνω σου η κάποτε χαρά θα γίνει πόνος στο σήμερα.

Και η ειρωνεία ξέρεις ποια θα είναι; Δεν θα φταίει αυτός όμως εσύ, ναι εσύ. Επειδή δεν ήθελες να δεις ούτε να ακούσεις, πείσμα και άρνηση σε παρέσυραν σε ένα παιχνίδι εξουσίας με κυρίαρχο το εγώ να θέλει απεγνωσμένα τη νίκη. Δεν αντιλήφθηκες όμως έγκαιρα σε πόσο κακούς συμβούλους έχεις δώσει τα ηνία.

Η αντίστροφη μέτρηση της αυτοκαταστροφής ξεκίνησε, χάνεις αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Πιστεύεις πως δεν σου αξίζει κάτι καλύτερο και θεωρείς πως δεν υπάρχει καν το πιο καλό. Μέσα από όλο αυτό επιτρέπεις εσύ το ψέμα και τις άσχημες συμπεριφορές, αν εσύ δεν σέβεσαι εσένα τότε πως περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι; Το λάθος δικό σου και η ευθύνη βάρος στους ώμους σου.

Εσύ θα είσαι πλέον το πρόβλημα όχι αυτός, εσύ που θα δέχεσαι και θα δικαιολογείς το κάθε ψέμα και την κάθε πίκρα, από μόνη σου πλέον μηδενίζεις τον εαυτό σου. Θα τον ρίχνεις τόσο χαμηλά που πλέον ούτε εσύ ίδια δεν θα σε αναγνωρίσεις μόλις κοιταχτείς στον καθρέφτη.

Η ψυχή σου θα σπάει μέρα με τη μέρα, το σώμα θα πονάει και θα κρυώνει, μια φιγούρα κινούμενη θα καταλήξεις που απλά θα υπάρχει χωρίς να ζει. Ναι αυτό θα γίνει και γιατί άραγε;

Η ζωή είναι όμορφη και κάθε λεπτό μοναδικό, κάθε στιγμή ανεπανάληπτη. Μάθε να υπάρχεις για σένα, ό,τι έδωσες, έδωσες, ό,τι είχες, είχες και τελείωσε. Μένει όποιος θέλει, και αποχωρεί όποιος δεν θέλει. Μας αξίζουν τα καλύτερα και η χαρά είναι μπροστά.

Αυτό που λέγεται ζωή δεν περιμένει, τρέχει και είναι εκεί έξω και μαζί με αυτήν θα τρέξουμε και εμείς.
Πίστεψε λοιπόν σε εσένα άνοιξε βήμα, είναι πανέμορφα εδώ έξω και σίγουρα κάποιος σε περιμένει.
Κάποιος που αξίζει κάποιος που θέλει.💜🌷

Στέλλα Α.

About Στέλλα Α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει