Δεν μπορώ να ακούω ανοησίες

Δεν μπορώ να ακούω ανοησίες.
Ναι οι Πανελλήνιες είναι σημαντικές, πολύ σημαντικές, σου καθορίζουν τη μετέπειτα πορεία. Αν πετύχεις έχεις ένα μπούσουλα, ένα στόχο, ένα μαξιλαράκι βρε αδερφέ.

Αν αποτύχεις, μόλις έφαγες την πρώτη σφαλιάρα, την πρώτη δοκιμασία της ζωής, καλώς ήρθες λοιπόν στα βαθιά, στα νερά των ενηλίκων.Από ‘δω και μπρος δυο πράγματα θα συμβούν.

Η θα μυξοκλαίς για το άδικο εξουθενωτικό σύστημα (ναι είναι), τη κακή μέρα που έτυχε να βρεθείς (συμβαίνει και αυτό), τη χώρα σου που δεν πήρε ποτέ σοβαρά το θέμα εκπαίδευση και θα γίνεις ένας γκρινιάρης Νεοέλληνας που πάντα θα φταιν οι άλλοι (πολλές φορές ναι) ή θα γίνεις Άντρας και Γυναίκα.

Θα θυμώσεις, θα πεισμώσεις και δε θα τα παρατήσεις!

Ο θυμός είναι το καλύτερο καύσιμο, άκου με που σου λέω, όχι η γκρίνια, ο θυμός.
Έφτασες αισίως στο σημείο καμπής της ζωής σου, να μάθεις να δρας όχι να αντιδράς, υπάρχει διαφορά.

Από δω και μπρος λοιπόν εσύ αποφασίζεις αν θα συνεχίσεις τις σπουδές με τι τρόπο και αν θα γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας, ό,τι και αν αποφασίσεις μην επιτρέψεις να γίνεις το θύμα, δεν είσαι θύμα.

Αποφάσισε γρήγορα, διαφορετικά η ζωή θα αποφασίσει για σένα και πίστεψε τα προκάτ δε βγαίνουν ποτέ σε καλό.

Αποφάσισε και δράσε λοιπόν. Και κάτι τελευταίο .Θα ακουστεί περίεργο, αλλά γίνε εγωιστής. Ναι, εγωιστής.

Γίνε ο καλύτερος σε ότι αποφασίσεις, πάλεψε το και μάθε να έχεις υπομονή, μόνο αυτοί που επιμένουν και έχουν υπομονή τα καταφέρνουν στο τέλος.

Σε αυτή τη ζωή γεννήθηκες νικητής, καλώς ήρθες στον κόσμο των ενηλίκων, το πρώτο μάθημα ζωής έφτασε, θα ακολουθήσουν και αλλά, καλοδεχούμενα όλα.

Ειρήνη Λαγουτατζή

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει