Αγαπητέ υποψήφιε προς αποχώρηση

Αγαπητέ υποψήφιε προς αποχώρηση,
 
Έλα να σου πω δύο πραγματάκια μπας και την επόμενη φορά που χτυπήσει μέσα σου ο κυνηγός και θέλεις να την κάνεις με ελαφρά, να μη σε πει και αυτή γελοίο μαλάκα χωρίς balls.
 
Κατά πρώτον επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και υπομονή δεν υπάρχει, δεν θα υπάρξει και κατανόηση.
Οπότε μην κάνεις το λάθος για να έχεις εσύ ήσυχη τη συνειδησούλα σου, να πετάξεις κανένα μαργαριταράκι του στυλ “είσαι πολύ καλή για μένα”, “δεν αξίζω την αγάπη σου”, “νιώθω πολλά για σένα” και “θέλω να μείνω μόνος να σκεφτώ”. Βάλε ένα Χ σε όλα φίλε.
 
Καταρχήν παίζεις με τις πιθανότητες. Αν τα άκουγα εγώ αυτά, στάνταρ η απάντηση μου θα ήταν εντελώς συναινετική. Γιατί σαφώς και είμαι πολλή για σένα. Σαφώς και μου αξίζει κάτι καλύτερο, δεν χρειάζεται να πεις “ευχαριστώ”, “ψυχικό έκανα” και τα λοιπά όμορφα, που ακόμα κι αν εκείνη την ώρα εγώ μέσα μου έχω γονατίσει, εσύ, δεν θα επιτρέψω να το δεις και θα φύγεις πιο μαλάκας, από ότι είσαι.
 
Πάμε παρακάτω. Φίλε μου, το τέλος, είναι ΤΕΛΟΣ. Δεν έχει πιο κάτω από δω. Έχεις λοιπόν αποφασίσει με απόλυτη ηρεμία, σκέψη και σοβαρότητα (συγγνώμη, γελάω, αλλά είπα να δικαιολογήσω το γεγονός, ότι βρήκες πιο στρογγυλό οπίσθιο, για αυτό και την κάνεις). Συνεχίζω, μη λάβεις εσύ υπόψιν την παρένθεση.
Μείνε στα κομπλιμέντα τα άλλα. Κατόπιν ώριμου σκέψεως λοιπόν θες να τελειώσεις μαζί της. Αυτή η απόφαση ΔΕΝ έχει γυρισμό, (τουλάχιστον για μας τις γυναίκες.)
 
Μια ουσιαστική φορά μπορεί να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία, όχι όμως για εσάς, αλλά για εμάς. Για να επιβεβαιώσουμε ότι όντως δεν άξιζε η προσπάθεια. Δεν σου αρέσει που το ακούς. Δεν πειράζει, τουλάχιστον ακούς αλήθειες.
 
Αν θες λοιπόν πραγματικά να μην την πληγώσεις, που το έχεις ήδη κάνει, μίλα της με ειλικρίνεια. Γιατί οι ανοησίες που θα της πεις θα γίνουν αναπάντητα ερωτήματα. Το “σε αγαπάω και φεύγω που θα πεις”,για την περίπτωση που δεν πάρεις τις απαντήσεις που διάβασες παραπάνω, σε κάποιες από εμάς ίσως να δημιουργήσουν και τύψεις, μαζί με τα ερωτηματικά.
 
“Αφού με αγαπάει γιατί δεν μένει να το παλέψουμε;” Δεν θα ήθελα να σκεφτώ, πως εκεί αποσκοπείς. Ε; Να την κάνεις πιο κουρέλι, ώστε να αργήσει να συνέλθει, για να έχεις το περιθώριο να επιστρέψεις όταν η παραπάνω σκέψη και σοβαρότητα με τα καλοσχηματισμένα οπίσθια, την κάνει για άλλο “χορηγό”; Ε; Όχι, δεν το νομίζω.
 
Χώρισε με αξιοπρέπεια φίλε και όχι με εγωισμό. Όπως θα ήθελες να σε χωρίσει και εκείνη, αν ήταν αυτή που το πρότεινε. Και πάνω από όλα, χώρισε την με θάρρος, μαγκιά και μπέσα που υποτίθεται ότι έχεις. Κατά πρόσωπο. Όχι με τηλέφωνα, μηνύματα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σε γλυτώσει από την κατά μέτωπο αντιμετώπιση της απόφασης σου. Το’ χεις;
 
Ιωάννα Νικολαντωνάκη

About Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει