Να τον προσέχεις!

 
Θέλω να σου πω για αυτόν που αγκαλιάζεις τα βράδια σου. Για αυτόν που σου λέει την πρώτη σου καλημέρα φιλώντας σου τη μύτη μόλις ανοίξεις τα μάτια σου. Σε κοιτάει για ένα λεπτό, έτσι όπως έχει σκύψει από πάνω σου. Έτσι δεν είναι; Μετά ένα σκαστό φιλί στα χείλη και πάει να φτιάξει τον καφέ.
 
Όταν τον πρωτοείδες; Εντύπωση καμία, το ξέρω. Ένας άντρας της σειράς. Όταν σε κοίταξε όμως ήξερες, έτσι δεν είναι; Ήταν το βλέμμα το βαθύ, το μυστηριώδες. Από εκείνα που για στιγμή σε κάνουν να ανατριχιάζεις από επιθυμία.
 
Ένα βλέμμα ενός άντρα, αποφασιστικού, σίγουρου. Με ρυτίδες τόσες – όσες να σου δηλώνουν την εμπειρία.
Του άντρα που κοντά του δεν θα έχεις να φοβηθείς ποτέ και για τίποτα. Αυτόν τον άντρα όμως να τον προσέχεις σαν τα μάτια σου, τ’ ακούς;
 
Γιατί αυτός ο άντρας μέσα του είναι ένα παιδί. Ένα τρομαγμένο παιδί. Όσο σίγουρη κι αν φαίνεται η ματιά του, άλλο τόσο κλαίει μέσα του για προδοσίες αλλοτινές. Ευτυχισμένο να τον κάνεις. Όχι να περνάει καλά μόνο.
 
Πρόσεχε τη διαφορά στα λόγια μου. Εγώ δεν μπόρεσα, δεν με άφησε. Δεν ήθελε. Δεν ήθελα, δεν ξέρω. Ίσως και εγώ εκείνο τον καιρό να ντάντευα το δικό μου παιδί στη ψυχή.
 
Τώρα είναι αργά για εμένα πια. Και όσο κι αν προσευχόμουν για μια ευκαιρία για μας, η ζωή έχει αλλά σχέδια. Μα εκείνον εκεί. Ναι, αυτόν που σε σφίγγει τα βραδιά τόσο πολύ που σου κόβεται η ανάσα, μην τον μαλώνεις. Ασφάλεια ζητά απεγνωσμένα. Τρυφερότητα. Άσ’ τον να γελάει με τα άσχετα και να παίζει στο δρόμο όταν περπατάτε. Να είσαι σίγουρη πως αν κληθεί να σε υπερασπιστεί θα τρομάξεις με τη δύναμη που θα δείξει.
 
Θα είναι ίσως το πιο αντιφατικό άτομο που θα γνωρίσεις ποτέ. Θα σε πληγώνει, άπειρες φορές. Θα δοκιμάζει τις αντοχές σου. Δεν σε παίζει, ούτε σε κοροϊδεύει. Αγαπά τον. Αυτό σου λέω μόνο. Αγαπά τον.
Μόνο μη του το λες. Δείξ’ το!
 
Έχει διαίσθηση. Θα καταλάβει. Αγαπά τον. Τρυφερά, ανιδιοτελώς και αληθινά. Εμπιστεύσου τον. Ολοκληρωτικά.
 
Μη φοβηθείς. Επίσης, μη του πεις τις λέξεις “πάντα” και “ποτέ”. Θα σε μισήσει θανάσιμα. Θα φύγει από τη ζωή σου έτσι ξαφνικά, απρόσμενα.
 
Στα σκοτεινά. Εκεί που θα ξανακλειστεί για να επουλώσει τις πληγές του. Έτσι κάνουν τα πληγωμένα παιδιά άλλωστε. Αγαπά τον. Άλλωστε ένας άντρας σαν κι αυτόν αυτό μόνο ζητάει. Ν’ ανακαλύψεις το παιδί που κρύβει μέσα του και να το αγαπήσεις…
Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *