Ο θαυμαστός κόσμος των ευαίσθητα κυνικών

Θα έρθει εκείνη η περίεργη μέρα που θα ανακατευτούν οι ακραία αντίθετοι σε αυτόν τον κόσμο. Θα συγκρουστούν ανελέητα, εκείνες οι κατηγορίες των ανθρώπων που είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους.

Θα μπλεχτούν μεταξύ τους οι αναίσθητοι με τους ευαίσθητα κυνικούς, οι συναισθηματικοί με τους άκαρδους, όλοι αυτοί που νιώθουν, μαζί με όλους αυτούς που ό,τι και να γίνει δε νιώθουν τίποτα και ποτέ. Αυτοί οι θλιβερά δυστυχισμένοι άνθρωποι, οι συναισθηματικά ανεπαρκείς, οι καταραμένοι. Γιατί είναι μεγάλη κατάρα το να μην νιώθεις.

Θα μπλεχτούν μεταξύ τους, θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν και τότε οι συναισθηματικά διαταραγμένοι θα επιβάλλουν στους εαυτούς τους επίπονες διαδικασίες. Θα αναγκαστούν να μάθουν, να νιώθουν, να σέβονται και να αισθάνονται. Θα αντικρίσουν τον πόνο της αγάπης, θα ακούσουν τις σειρήνες των συναισθημάτων, μα νομίζω δεν θα είναι σε θέση να αφουγκραστούν τα πραγματικά μηνύματα που περνούν οι ευαίσθητοι άνθρωποι.

Θα χρειαστεί να ανακαλύψουν τον θαυμαστό κόσμο της αγάπης και κάπου εκεί θα τους πιάσει ο τρόμος της προσαρμογής. Θα χρειαστεί να ζωντανέψουν την έρημο μέσα τους.

Θα χρειαστεί να ποτίσουν το δέντρο της αγάπης, να το φροντίσουν για να μεγαλώσει και να καρποφορήσει στην ψυχή τους.

Θα διασταυρωθούν βλέμματα των αναίσθητων με των βαθιά ευαίσθητων.

Θα γίνει μία πραγματική μάχη μεταξύ τους. Τα βέλη του κυνισμού, της ειλικρίνειας και των συναισθημάτων θα τους σφυροκοπήσουν ανελέητα μέχρι να καταφέρουν να τους αλλάξουν, να τους κάνουν να νιώσουν έστω και στο ελάχιστο άνθρωποι.

Και θα είναι μία νίκη πραγματική, αν αυτή η σάπια και νωθρή κατηγορία ανθρώπων καταφέρει έστω και στο ελάχιστο να νιώσει κάτι, ακόμα και αν είναι πόνος αυτό.

Μαρύσα Παππά

About Μαρύσα Παππά

Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από τον νησί των Ιπποτών. Γράφω βιωματικά και παίρνοντας καθημερινές εικόνες από το περιβάλλον μου. Όλο αυτό το χρωστάω σε έναν άντρα μου με εμπνέει για όλα αυτά που κάνω. Στον άντρα της ζωής μου. Έχουμε κοινά όνειρα με στόχο να πραγματοποιηθούν. Διότι το «εμείς» και το «μαζί» είναι από τις πιο ισχυρές λέξεις που υπάρχουν. «Εμείς μαζί» λοιπόν μπορούμε τα πάντα, αρκεί να το θέλουμε. Καλά μας ταξίδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει