22 Οκτωβρίου 2019
Share

Μια Σταχτοπούτα σύγχρονη αλλά διαχρονική

Κι αν σου έλεγα ότι είσαι μία χαρά, ότι κανένας δε χρειάζεται και φυσικά δεν έχει την υποχρέωση να σε κάνει να νιώθεις καλά; Πόσο μάλλον να σε σώσει, τι θα έλεγες; Αν πάνω κάτω έχεις μια ηλικία γύρω στη δικιά μου, τα ηρωικά σαράντα και βάλε, με νιώθεις καλύτερα.

Οι περισσότεροι μεγαλώσαμε με τα κλασσικά παραμύθια που μας κατέστρεψαν. Η κακομοίρα η Σταχτοπούτα που αυτή ήταν τέλεια σε όλα και πάντα οι άλλοι της έφταιγαν, η μητριά, οι αδερφές και η άτιμη κενωνία που την κατάστρεψε (εδώ δις σε ρε μαντζόρε παρακαλώ).

Αρχίζεις να ταυτίζεσαι τώρα σε νιώθω… και που λες, η κακομοίρα γύριζε από δω και από κει, πότε στη νονά της, πότε στα πουλάκια του δάσους που καμιά σκασίλα δεν είχαν να την ακούν, πότε στα ξωτικά που πάντα μαστόρευαν και έψαχνε να τη βοηθήσουν να φύγει η γουρσουζιά που κατσικώθηκε πάνω της και δεν έλεγε να ανοίξει μάτι το θύμα.

Είδε και απόειδε η νονά της και της έστειλε ένα μήνυμα στο messenger γιατί κουράστηκε απ’ τα κλαψουρίσματα και θα χαλούσε και το botox πριν την ώρα του. ” Αγαπημένη μου κλαψο… Ουπς, λάθος! Χιονάτη ήθελα να πω, άκουσε με προσεκτικά άπαξ και διαπαντώς, κανείς και ποτέ δεν θα σε μεταμορφώσει σε πριγκίπισσα όπως μου ζητάς συχνά, παρά μόνο εσύ. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος για την ευτυχία σου παρά μόνο εσύ επίσης. Όσο φέρεσαι, ντύνεσαι, μιλάς σαν θύμα, θα παραμένεις θύμα. Μάθε να βάζεις όρια, ειδικά σε όσους αγαπάς, και προτεραιότητα εσένα. Δεν είναι εγωισμός, επιβίωση είναι. Όσο για τον Πρίγκηπα που θα’ρθει, δώσε προσοχή Σταχτοπούτα, δεν είναι ο σωτήρας σου, ούτε εσύ η δούλα του, ο συνοδοιπόρος σου μόνο. P.S. κι αν αυτός διαφωνεί στειλ’ το εκεί που θα στείλεις τη μητριά και τ’αδέρφια σου.”

Διάβασε η Σταχτοπούτα μας λοιπόν το μήνυμα, έκλεισε ραντεβού για μανικιούρ και κομμωτήριο, ξεκίνησε να διαβάζει βιβλία και να απατά τα τούρκικα σίριαλ, και τον Πρίγκιπα τον γνώρισε σε ένα ταξί. “Με λένε Μαρία και δεν έχω κανένα απωθημένο”. “Με λένε Βαγγέλη και βαρέθηκα τα παιχνίδια”. Τέλος , ούτε έζησαν αυτοί καλά, ούτε εμείς καλύτερα. Κάθε μέρα σέβονται τα όρια ο ένας του άλλου και προχωρούν, μαζί αλλά χωριστά. Μαζί αλλά χωριστά…

Ειρήνη Λαγουτατζή

About Guest Μεταξύ μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει