14 Δεκεμβρίου 2019
Share

Χριστέ μου

Σαν περάσεις και από το δικό μου κατώφλι, μη με ξεχάσεις σε εκλιπαρώ.

Δώρα να ‘χουν τα Χέρια σου, δώρα από τον ουρανό. Από το ένα Χέρι σου να κρατάς την Υγεία, να σκύβω να σε Προσκυνώ και Εσύ απλόχερα να μου την Προσφέρεις για όλους μας εδώ. Από το άλλο Χέρι να κρατάς την Αγάπη και να την Απλώνεις σε όλο μου το σπιτικό. Δε θέλω κάτι άλλο. Όλα τα υλικά αγαθά κάποτε εδώ θα μείνουν. Μα με τα δικά σου αυτά πλούσια δώρα θα μπορώ να πορευτώ. Οι δικοί μου άνθρωποι να είναι κάτω από τη δική σου Σκέπη.  

Ναι!

Τι το πιο σημαντικό! Θεία Χάρη να μας αγκαλιάζει όλους μας εδώ. Διώξε τις κακές σκέψεις μια και έξω από εδώ. Το ξέρω πως άξια δεν είμαι για να σου ζητώ την ευσπλαχνία σου. Μα Εσύ είσαι ο ορισμός της Αγάπης. Γνωρίζω πόσο πονάς και μας αγαπάς.  Μια ευχή αν μου δοθεί να κάνω είναι, η Θεία σου Γέννηση να είναι η αρχή για μια δική μας νέα γέννηση ψυχική.  Να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Οι στόχοι μας να είναι να προσφέρουμε, να αγαπάμε και να χαμογελάμε.  Γιατί με το που θα κλείνω τα μάτια μου το βράδυ, να ‘χω τη συνείδηση μου ήσυχη θέλω. Και ένα Ευχαριστώ θα ‘ναι λίγο για να σου πω. Μα θα στο λέω κάθε πρωί που ξυπνώ.  Και ένα Σ’ αγαπώ θα το φωνάζω να το ακούνε όλοι στον ουρανό. Θα φανώ πως ζητάω πολλά,  μα ξέχασα κάτι σημαντικό.  Τους νεκρούς μας, να τους αγκαλιάζεις και αυτούς. Να τους φυλάς την ψυχή τους και χάρισε τους μια αγαλλίαση που τόσο ανάγκη την έχουν. Και πες τους πόσο πολύ τους αγαπάμε.

Τα πάντα είναι στο Χέρι Σου.

Η Αρχή και το Τέλος μας.

Η Θεία σου Γέννηση να είναι ένα νέο ξεκίνημα ανθρωπιάς για όλους μας.

Εύη Π. Γουργιώτη

About Εύη Π. Ευδοξία Γουργιώτη

Γεννημένη μια μέρα του Οκτώβρη στον παγωμένο Καναδά. Ίσως γι' αυτό έχω τη «μέντα» να λατρεύω τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Μεγάλες μου αδυναμίες η βροχή και η θάλασσα. Αγαπώ τη γραφή και τα κείμενα μου δημιουργούνται από οτιδήποτε τραβάει την προσοχή μου ή από βιώματα ανθρώπων που συναντώ. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κείμενα βγαλμένα από τη φαντασία μου. Ακούω πως η αληθινή αγάπη δεν υπάρχει, μα δε συμφωνώ. Για αυτό και γράφω συχνά για αυτή. Δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη ακόμη και με το οξυγόνο που αναπνέω. Η ζωή είναι από μόνη της μια ευλογία. Και προσπαθώ να ζω όμορφα το κάθε της λεπτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει