Οι μικρές χρήσιμες λέξεις

Υπάρχουν τόσο μικρές, σύντομες και συνάμα σημαντικές λέξεις που μπορούμε να σκεφτούμε για να αλλάξουμε τη διάθεσή μας αμέσως.

Υπάρχουν λέξεις που μας γεμίζουν την ψυχή εικόνες, όπως αγάπη, και αυτόματα το μυαλό μας τρέχει και οι σκέψεις μας σταματούν να είναι συγχυσμένες.

Η λέξη ελπίδα που μας επαναφέρει από το εσωτερικό χάος και μας δείχνει τις ακτίνες του φωτός στην άκρη του τούνελ. Μας δίνει κίνητρο να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Η λέξη κύμα που μας θυμίζει τόσα πράγματα. Θυμάσαι την παιδικά ξέγνοιαστη ηλικία σου, τους γονείς σου που σου μάθαιναν κολύμπι, και μετά έρχεται στο μυαλό η μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση και νοσταλγείς.

Έρχονται στη μνήμη σου στιγμές με φίλους, έναστρους ουρανούς, καλοκαιρινά βράδια, σχέσεις, ξενύχτια, μεθύσια, εξομολογήσεις.

Από πίσω ακολουθεί το φεγγάρι που σε καθηλώνει πάντα. Και θυμάσαι πανσελήνους, χειμώνα και καλοκαίρι, αν και του καλοκαιριού κατέχουν την πρώτη θέση στην καρδιά σου.

Και με τόσες λίγες λέξεις νιώθεις πως φεύγεις μακριά από όλους.

Και ό,τι έχεις μέσα σου εγκλωβισμένο βρίσκει διέξοδο απαλλάσσεσαι από αυτό.

Εσύ θα κρατάς όμορφες λέξεις μέσα σου και ας είναι και λίγες. Και πέτα από πάνω σου εκατομμύρια λέξεις που σε γεμίζουν αναπάντητες ερωτήσεις. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να απεμπλακείς από όλα αυτά και να φύγεις μπροστά.

Για αυτό, μην μπλέξεις με πολλές λέξεις, κάποιες φορές πρέπει να κρατάς τις λίγες, τις σημαντικές για εσένα.

Μαρύσα Παππά

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *