5 Ιουλίου 2020
Share

Φίλοι: τα αδέρφια που κέρδισαν επάξια μια θέση στην καρδιά και τη ζωή μας

Στο μέχρι τώρα πέρασμά μου από τη ζωή, πολλές φορές μου έρχεται στο νου μια φράση, που άκουγα ούσα παιδί από τον πατέρα μου. Στη ζωή σου μου έλεγε, να ξέρεις πως θα έχεις πολλούς γνωστούς, μα φίλους μετρημένους στα δάχτυλα. Φίλους πραγματικούς, που θα μείνετε ο ένας στη ζωή του άλλου, εφόσον η μεταξύ σας σχέση έχει δοκιμαστεί. Όντως τα λόγια του κατέληξαν να γίνουν πραγματικότητα.
 
Υπάρχουν άνθρωποι, που έκαναν από τη ζωή μας ένα απλό πέρασμα. Μαζί τους μοιραστήκαμε κάποιες στιγμές της κι έπειτα οι δρόμοι μας χώρισαν. Υπάρχουν αντίθετα κι εκείνοι που έμειναν στη ζωή μας, μα κι εμείς στη δική τους έτσι ώστε να γευτούμε μαζί κάθε στιγμή της. Φίλοι, που τελικά κέρδισαν επάξια μια θέση στη ζωή μας κι εμείς στη δική τους. Φίλοι, τα αδέρφια της καρδιάς μας, επιλογές μας συνειδητές!
 
Οι φίλοι είναι εκείνοι που θα μας πουν την αλήθεια ωμά. Θα μας συμβουλεύσουν, αφήνοντας μας τελικά, να κάνουμε τις δικές μας επιλογές, μα όταν αυτές δε συμβαδίσουν με τα δικά τους πιστεύω δε θα απομακρυνθούν, ούτε θα μας κατακρίνουν. Φτάνει να μπορούμε να ξεχωρίζουμε πως ο πραγματικός φίλος μιλάει πάντα και μόνο από αγάπη, διότι θέλει να μας προστατέψει από αυτό, που ενδεχομένως εμείς οι ίδιοι δε βλέπουμε να έρχεται. Άλλωστε αν δεν το έκανε από αγάπη δε θα κατείχε αυτή τη θέση στη ζωή μας, μα θα ήταν ένας απλός περαστικός.
 
Όλοι αυτοί λοιπόν, οι οποίοι δε θα πουν ποτέ κάτι άσχημο πίσω από την πλάτη μας, εκτός κι αν πρώτα το έχουν συζητήσει μαζί μας. Εκείνοι, με τους οποίους έχουμε μοιραστεί τις πιο σημαντικές μας σκέψεις, τις οποίες έχουμε υπεραναλύσει εκατοντάδες φορές. Αυτοί που έχουν δει την πιο σκοτεινή μας πλευρά κι όμως παρέμειναν δίπλα μας στα ζόρια και δε λιποτάκτησαν.  Γνωρίζουν τα πάντα για εμάς και παραμένουν δίπλα μας, ανοίγοντας μας την αγκαλιά τους. Διότι όταν κάποιον τον αγαπάς πραγματικά, θέλεις να είσαι κοντά του γνωρίζοντας ακριβώς ποιος είναι, με τα ελαττώματα και τα προτερήματα του. Οι άνθρωποι εκείνοι που μιλάνε ξεκάθαρα, όταν κάτι τους ενοχλήσει, μιας και γνωρίζουν καλά πως η σιωπή μόνο παρεξηγήσεις μπορεί να δημιουργήσει.
 
Φίλοι – αδέρφια της ζωής μας είναι εκείνοι, με τους οποίους το να είμαστε ο εαυτός μας αποτελεί μονόδρομο, αφού γνωρίζουμε καλά πως ό,τι κι αν συμβεί δε θα παρεξηγηθούμε ποτέ!
 
Ελισάβετ Ηλιούδη

About Ελισάβετ Ηλιούδη

Είμαι η Ελισάβετ, αν και κατά κύριο λόγο θα ακούσετε να με φωνάζουν Έλσα λατρεύω το όνομα μου ολόκληρο! Έχω σπουδάσει οικονομικά, μα οι λέξεις είναι για μένα τρόπος ζωής. Με βοηθάνε να εκφράσω όλα όσα υπάρχουν στο μυαλό μου, όσα συμβαίνουν σε μένα και στους γύρω μου! Μια λέξη, μια εικόνα, ένα τραγούδι και η ιστορία ξετυλίγεται. Γελάω και μιλάω δυνατά για άλλους καλό, για άλλους πάλι κακό. Απλά έχω μάθει να είμαι ο εαυτός μου και να ζω την κάθε στιγμή έντονα μιας και το μότο μου είναι ένα "δεύτερη ζωή δεν έχει" άρα οφείλουμε να ζήσουμε τα πάντα στο έπακρο.
Πάμε λοιπόν να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο των λέξεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει