Αν η δική μου ζωή έχει απόχρωση ροζ, η δική σου τι χρώμα έχει;

Η ζωή λένε έχει τη γεύση και το χρώμα που της δίνουμε. Είναι μία ρήση που με βρίσκει απολύτως σύμφωνη. Αν για παράδειγμα έχουμε πειστεί πως όλα στη ζωή μας πάνε χάλια, τότε οι αποχρώσεις της θα βρίσκονται μόνιμα κοντά στο μαύρο. Για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας έχουμε μερίδιο ευθύνης. Όχι γιατί οι καταστάσεις μας έφεραν αντιμέτωπους είτε με τα δύσκολα, είτε με τα εύκολα. Μα για τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να τη χρωματίσουμε. Στη ζωή μας μετράνε οι ανάσες που πήραμε για να βουτήξουμε σε αυτήν. Άλλες είναι βαθιές και άλλες κοφτές, μα σε κάθε περίπτωση αυτό που μετράει είναι το πόσο τυχεροί είμαστε που τις πήραμε!

Η δική μου ζωή για παράδειγμα έχω επιλέξει να έχει αποχρώσεις του ροζ ανεξαρτήτως των καταστάσεων που επικρατούν σε αυτήν. Στις όμορφες περιόδους της έχω επιλέξει να τη βλέπω ροζ. Είναι συνδεδεμένο με την ηρεμία, την ευαισθησία, την τρυφερότητα και την αγάπη δίχως όρους και όρια. Σε περιόδους δύσκολες στα μάτια μου παίρνει αποχρώσεις σκούρου ροζ. Μια απόχρωση πιο έντονη μεν, μα αυτή για μένα φανερώνει το δυναμισμό που πηγάζει από μέσα μου και την πεποίθηση πως ό,τι κι αν συμβεί στο τέλος τα πράγματα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από τον πιο έντονο μέχρι τον πιο απαλό χρωματισμό λοιπόν, η ζωή μου θα έχει μόνιμα την απόχρωση που εγώ έχω επιλέξει να της δώσω!

Αν η δική μου ζωή είναι ένας πίνακας με αποχρώσεις του ροζ, έχεις σκεφτεί άραγε τι χρώμα έχει η δική σου ζωή; Θέλοντας να σε προλάβω δεν είναι ούτε μαύρη, ούτε και λευκό απαραίτητα. Έχεις μια τεράστια παλέτα με υπέροχες αποχρώσεις. Διάλεξε μία και γίνε ο ζωγράφος της δικής σου ζωής. Κάθε πρωί που ξυπνάς είναι μια νέα ευκαιρία για να δημιουργήσεις. Ξύπνα με αισιοδοξία και χαμόγελο ώστε όλα να πάνε καλά, κι αν κατά τη διάρκεια της ημέρας κάτι αλλάξει κι όλα πάνε στραβά, κλείσε τα μάτια, πάρε βαθιά ανάσα και συνέχισε. Οι δυσκολίες χτυπούν την πόρτα του καθενός μας μα αυτό που στην πραγματικότητα έχει σημασία είναι να μπορέσεις να σηκωθείς πιο δυνατός. Το κάρμα, το σύμπαν, το πεπρωμένο ή όπως αλλιώς θες να το ονομάσεις, έχει μία αξιωματική αρχή: δεν έρχεται η χαρά, αν πρώτα δεν περάσεις μέσα από τη λύπη. Η ανταμοιβή όμως θα έρθει με κάθε τρόπο, την κατάλληλη στιγμή!

Ελισάβετ Ηλιούδη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *