Είσαι κάτι παραπάνω από ένα κορμί!

Μ’ αυτό το κείμενο θα ήθελα ν’ απευθυνθώ στα απανταχού κορίτσια, όλων των ηλικιών. Η κοινωνία μας έχει γίνει μία μεγάλη «τσόντα», ας μου επιτραπεί η έκφραση. Για χάρη της σεξουαλικής ηδονής γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται ασταμάτητα από προκλητικές γυναικείες φωτογραφίες, γεμάτες σεξουαλικά υπονοούμενα. Τα σχόλια παίρνουν και δίνουν. Η προστυχιά θερίζει!

Είσαι κάτι παραπάνω από ένα άδειο κουφάρι. Έχεις μέσα σου ψυχή, έχεις μέσα σου συναισθήματα, έχεις ζωή που τη χαραμίζεις για να ικανοποιείς τα μάτια και τις ορέξεις του οποιουδήποτε. Σταμάτα σε παρακαλώ να στέλνεις γυμνές φωτογραφίες και να γυρνάς πορνό βίντεο. Θα κάνουν τα πάντα για να σε πείσουν. Θα σου μιλήσουν για «καύλα», για «γούστα», για «μαγκιά. Μην τους ακούσεις! Όσο ασφαλής και να νιώσεις εκείνη τη στιγμή , δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να σου φέρει η επόμενη μέρα.

Νομίζουμε πως τους ξέρουμε καλά, πιστεύουμε πως μας αγαπάνε και ποτέ δε θα έκαναν κάτι τόσο άσχημο σε βάρος μας. Έχουμε την εντύπωση πως δε θα συμβεί ποτέ σε μας κάτι τέτοιο. Κι έρχεται η καταραμένη ώρα και σαν κεραυνός εν αιθρία, βλέπεις τις φωτογραφίες και τα βίντεο σου στο διαδίκτυο, σε κινητά τηλέφωνα συγγενών και φίλων. Στο σχολείο, στη δουλειά σου, σ’ ολόκληρη την πόλη, σ’ ολόκληρο τον πλανήτη Φρικάρεις! Χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Ντρέπεσαι να βγεις από το σπίτι, ντρέπεσαι να κοιτάξεις τη μητέρα σου και τον πατέρα σου στα μάτια! Θες ν’ αυτοκτονήσεις ξαφνικά, γιατί δεν αντέχεις το ρεζιλίκι. Παίρνεις την κάτω βόλτα ψυχολογικά . Καταρρέουν τα πάντα μέσα σου. ΌΧΙ! ΌΧΙ! ΌΧΙ!

Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει αυτό! Ν’ αμαυρωθεί η φήμη του, να τον δείχνουν με το δάχτυλο, να περνούν από δίπλα του και να λένε: «το κορίτσι από το βίντεο» και φυσικά με λέξεις που στάζουν χυδαιότητα. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να λειτουργήσει κάποιος πάνω στο θυμό του και πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κάτι πολύ προσωπικό σου. Από το να σ’ εκβιάσει, μέχρι να σε διασύρει.. Θα μου πεις: «είναι της μόδας», «δε θέλω να ‘μαι ξενέρωτη», «έλα μωρέ σε μένα θα συμβεί;». Θα σου πω: «ποτέ δεν ξέρεις!»

Γιατί να το ρισκάρεις; Δε χρειάζεται να το διακινδυνεύσεις για κανέναν, ό,τι και να σου λέει, όσο και να σου ωραιοποιεί τα πράγματα στ’ αυτιά σου, ό,τι και να σου υπόσχεται… Έχουν αντικρίσει πολλά τα μάτια μας. Όλοι έχουμε δει κάποια στιγμή το βίντεο μιας φίλης, μιας γνωστής από το σχολείο, ενός κοριτσιού από την πόλη που αναγκάστηκε ακόμη και να μεταναστεύσει προκειμένου να ισορροπήσει και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στο σεξουαλικό τομέα, έχει χοντρύνει το πράγμα! Υπάρχει μία τεράστια βιασύνη για σεξουαλική επαφή από πολύ μικρές ηλικίες. Υπάρχει μία ανεξήγητη ταχύτητα! Όλα κυλούν γρήγορα, τρομακτικά γρήγορα. Θες η υπερβολική πληροφόρηση, θες τα κοινωνικά δίκτυα, ένας χαμός!

Τα παιδιά μας και τα μάτια μας. Ας μάθουμε στις κόρες μας ν’ αγαπούν και να σέβονται το σώμα τους και κατ’ επέκταση τον εαυτό τους. Ας μάθουμε στους γιους μας ν’ αγαπούν και να σέβονται τις γυναίκες. Ας τους μιλήσουμε για έρωτα, αληθινό έρωτα και αγάπη, αγάπη που δίνει δύναμη, που δίνει χαρά , δίνει ζωή κόντρα στην φθήνια των καιρών.

Μοσχούλα Σολάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *