Η ώρα της δικής σου ζωής

Με τον καιρό μαθαίνεις και αλλάζεις. Μπορεί να σου κοστίζει πολύ και να ισοπεδώνεται το μέσα σου, αλλά μαθαίνεις. Μπορεί να νιώθεις στιγμές ότι χάνεις τον εαυτό σου, μπορεί να ξοδεύεσαι ανούσια σε ανθρώπους περαστικούς από τη ζωή σου αλλά μαθαίνεις. Μαθαίνεις μικρή μου, να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη όταν δε φταις, με το αιτιολογικό να αισθανθεί ο απέναντι σου λιγότερες τύψεις για τη συμπεριφορά του.

Με τον καιρό μαθαίνεις ότι ο κόσμος ό,τι και να γίνεται στη ζωή σου θα σε προσπερνά, και αυτοί που θα είναι δίπλα σου θα είναι αυτοί οι ελάχιστοι που δε θα σε κατακρίνουν αλλά θα σε ακούσουν και θα σε παρατηρήσουν. Με τον καιρό μαθαίνεις να ξεχωρίζεις αυτούς που θα σου δώσουν το φιλί της προδοσίας. Τους αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που σε πλησιάζουν, καταλαβαίνεις την επιθετική τους αύρα.

Αχ μικρή μου, μεγαλώνεις και μαθαίνεις τόσα πολλά. Αντικρίζεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη και οι κάποιες ρυτίδες στο πρόσωπό σου είναι αναμνήσεις και γαλόνια ζωής που κουβαλάς στους ώμους σου. Είναι όλοι αυτοί που σε έθιξαν, σε προσέβαλλαν ενώ δεν το άξιζες, σου φέρθηκαν αντικειμενικά ανήθικα, σε αδίκησαν, σε απαξίωσαν, σε λύγισαν. Μερικές φορές κάποιοι κατάφεραν ακόμα και να σε σπάσουν, μα έμαθες πλέον. Έμαθες να αντιμετωπίζεις τη σκληρή πραγματικότητα των γεγονότων και ας κλαις ώρες ατελείωτες.

Με τον καιρό μαθαίνεις να μετριάζεις τους συμβιβασμούς σου, να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, να μην τα επαναλαμβάνεις, να προστατεύεις την καρδιά σου από σπασίματα και ραγίσματα. Με τον καιρό μαθαίνεις ότι η ψυχή σου στο μεγάλο πόνο που νιώθει, έχει την ανάγκη να βγει για λίγο από το σώμα σου να ταξιδέψει, να απελευθερωθεί από τα δεσμά και την καταπίεση και να επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ και έτοιμη να ζήσει.

Με τον καιρό θα μάθεις να μην αδικείς τον εαυτό σου και να μη σπαταλιέσαι άδικα σε ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν την αξία σου. Με τον καιρό θα μάθεις πως τα πιο όμορφα ταξίδια ξεκίνησαν όταν εσύ έβλεπες τη ζωή με γκρίζους χρωματισμούς, μα εκείνη βάλθηκε να σε πείσει πως ακόμα επικρατούν τα φωτεινά χρώματα. Με τον καιρό θα μάθεις πως η ζωή σε δοκιμάζει αρκετά μέχρι να σου χαρίσει ευτυχία και αγάπη.

Μαρύσα Παππά

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *