Λουλούδια και αγάπη

Ο Ανδρέας απολάμβανε τα πρωινά της Κυριακής με καφέ και μια βόλτα ανάμεσα σε λουλούδια. Έβγαινε από το σπίτι του, διέσχιζε τον μικρό δρόμο απέναντι, έστριβε αριστερά και κατηφορίζοντας, έφτανε στο μεγάλο φυτώριο. Η αγάπη του για τα φυτικό βασίλειο ήταν απέραντη και οι γνώσεις του το ίδιο. Είχε καταφέρει να αποκτήσει φυτά σπάνιας ομορφιάς και μεγάλης αξίας. Καμάρωνε τις ορχιδέες που προέρχονταν από την Μοζαμβίκη και τις Άνδεις και χαμογελούσε αυτάρεσκα σε αυτούς που τον αποκαλούσαν «συλλέκτη». Τις τελευταίες Κυριακές επισκεπτόταν το φυτώριο χωρίς να βρίσκει κάτι ξεχωριστό για να αγοράσει. Το γεγονός αυτό δεν τον αποθάρρυνε γιατί και στο παρελθόν είχε πάει έως και δέκα συνεχόμενες φορές χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Γνώριζε καλά την διαδικασία της αναμονής. Ήξερε και προετοιμαζόταν για την υπέροχη στιγμή που θα αντίκριζε το φυτό που θα τον εξέπληττε. Έφερνε στο νου αυτό το συναίσθημα που ένιωθε όταν αναπάντεχα το έβλεπε μπροστά του και αισθανόταν ευτυχής. Ήταν πραγματικά μια αξεπέραστη εμπειρία γι αυτόν. Σήμερα ξεκίνησε για εκεί έχοντας ένα πολύ καλό προαίσθημα, ήταν κατά σειρά η ένατη Κυριακή και την θεωρούσε γούρικη.

Η Άννα ήρθε πριν από ένα μήνα στην μεγάλη πόλη και αφού ταχτοποιήθηκε, παρουσιάστηκε και πήρε την θέση της στο Λύκειο. Είχε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα στα χέρια της και βάση αυτού, οργάνωσε τον ελεύθερο χρόνο της. Με την τεχνολογία στη διάθεση της είχε καταφέρει να συντομεύσει κατά πολύ όλες τις διαδικασίες πριν αλλά και μετά την μετακόμιση. Βρήκε το σπίτι που ήθελε μέσω του διαδικτύου, έστειλε χρήματα, αγόρασε έπιπλα ρύθμισε τις μεταφορές και έστειλε άπειρα χαρτιά όπου χρειαζόταν. Σε δέκα πέντε ήμερες είχε ετοιμάσει το σπίτι της και είχε γνωρίσει αρκετές από τις περιοχές στην πολη. Είχε εντοπίσει και το μεγάλο φυτώριο στο τέλος του κατηφορικού δρόμου. Σκεπτόταν με χαρά ότι από αυτό θα μπορούσε να προμηθευτεί νέα φυτά για τη συλλογή της. Είχε και ένα θερμοκήπιο άνετο για τα φυτά της, το οποίο είχε σχεδόν στηθεί και ήταν πανέμορφο. Η Άννα αγαπούσε τα σπάνια φυτά και συχνά ταξίδευε και στο εξωτερικό για να τα αποκτήσει. Σήμερα επειδή ήταν Κυριακή αποφάσισε να κάνει μια βόλτα σε εκείνο το μεγάλο φυτώριο. Αν και ήταν λίγο μακριά από το σπίτι της εκείνη το είδε και σαν ευκαιρία για να ασκηθεί.

Ο Αντρέας που γνώριζε κάθε γωνιά στο φυτώριο είχε σταθεί μπροστά από το τμήμα με τα σπάνια εξωτικά φυτά και παρατηρούσε προσεκτικά εάν έχει ανανεωθεί η γκάμα τους. Η Άννα αφού περιηγήθηκε δεξιά και αριστερά κατέληξε στο ίδιο σημείο ανακουφισμένη που έβλεπε μόνο ένα κύριο να κοιτάζει εκεί. Αυτή πλησίασε και με μια γρήγορη ματιά εντόπισε την λευκή ορχιδέα σε σχήμα ψαροφάγου. Ο Αντρέας την ίδια στιγμή πλησίασε και αυτός αφού είχε εντοπίσει το σπάνιο φυτό. Λίγο έλειψε να συγκρουστούν από την μεγάλη ταχύτητα που είχαν. Κοιτάχτηκαν και κατάλαβαν ότι ήθελαν το ίδιο φυτό. Φαίνονταν αποφασισμένοι να πάρουν την ορχιδέα ο καθένας για τον εαυτό του. Πρώτη άπλωσε τα χέρια της η Άννα αλλά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τέντωσε τα χέρια του και ο Αντρέας. Ήταν φανερό ότι προσπαθούσε να διεκδικήσει το δικαίωμα της προτεραιότητας. Η Άννα έδειχνε να τον αγνοεί, πήρε το φυτό στα χέρια της αφήνοντας τον, έξαλλο. Ακολούθησε ένας τρομερός καυγάς μεταξύ τους, μιλούσαν απότομα και επέμεναν ο καθένας για τον εαυτό του ότι η ορχιδέα του ανήκε. Η Άννα δεν άφηνε για κανένα λόγο το φυτό και ο Αντρέας παρότι ήθελε να της το πάρει, έστριψε το κεφάλι του και κατευθύνθηκε προς την ιδιοκτήτρια. Σε αυτήν επέμενε ότι είχε δει το φυτό πρώτος και έπρεπε να το πάρει. Η ιδιοκτήτρια του είπε εμπιστευτικά ότι είχε άλλο ένα, το οποίο δεν είχε εμφανίσει.

Ο Αντρέας πήρε το σπάνιο φυτό και βγήκε έξω από το φυτώριο πανευτυχής. Το βλέμμα του συνάντησε το βλέμμα της Άννας και τότε είδε πόσο γοητευτική γυναίκα ήταν. Την πλησίασε και της ζήτησε συγγνώμη για την απότομη συμπεριφορά του ενώ πρότεινε να πιουν τον καφέ της συμφιλίωσης. Η Άννα αφού κρατούσε το φυτό ήταν χαρούμενη και δέχτηκε. Αυτή η γνωριμία συνεχίστηκε και εξελίχτηκε μιας και ανακάλυψαν πόσα κοινά είχαν μεταξύ τους. Μετά από μισό χρόνο ήταν ερωτευμένοι και ευλογούσαν εκείνη την μοιραία συνάντηση που τους έδωσε τα λουλούδια και την υπέροχη αγάπη.

Παρασκευή Φωτοπούλου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *