31 Οκτωβρίου 2021
Share

Γυναίκα εσύ

Είναι πενήντα δυο ετών και μητέρα του Άκη και της Λήδας. Είναι αξιοθαύμαστο που παραμένει ακόμα παντρεμένη με τον Θάνο γιατί σχεδόν όλα τα ζευγάρια στον κύκλο τους έχουν χωρίσει. Είναι μαζί περίπου τριάντα χρόνια, γνωρίστηκαν Φεβρουάριο και την επόμενη χρονιά τον Οκτώβριο παντρεύτηκαν. Η Λουκία αφού παντρεύτηκε, συνέχισε και τέλειωσε με τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική. Μετά κατάφερε και δούλεψε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά σε γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο. Ένιωθε πολύ ευτυχισμένη είχε μια τέλεια ερωτική σχέση και μια καταπληκτική δουλειά.

Η εγκυμοσύνη που ήρθε νωρίς και απρογραμμάτιστα άλλαξε την πορεία της ζωής της και της ανέτρεψε όλα της τα σχέδια. Η Λουκία αγνοούσε το πρόβλημα με την μήτρα της, αυτό την καθήλωσε εννέα μήνες στο κρεβάτι. Εκτός από αυτό μετά την γέννα του μωρού, έχασε την μητέρα της. Τότε βρέθηκε σε αδιέξοδο γιατί δεν υπήρχε κανείς για να κρατήσει το παιδί και επιπλέον δεν υπήρχε και η δυνατότητα να πληρώσουν κάποιον. Η Λουκία αναγκαστικά έπρεπε να εγκαταλείψει το όνειρο της για καριέρα -οικογένεια. Στη συνέχεια, πριν καν χρονίσει το μωρό της έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί.

Ο άντρας της που ήθελε να έχει μια σωστή οικογένεια και παιδιά με κατάλληλη φροντίδα επέμενε πως μόνο η Λουκία μπορούσε να ασχοληθεί υπεύθυνα. Ο ίδιος δούλευε πολλές ώρες και ήταν αδύνατο να τρέχει τα παιδιά σε δραστηριότητες και αργότερα στα φροντιστήρια. Έτσι η Λουκία ανέλαβε να είναι πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα. Έτρεχε τα παιδιά με το αυτοκίνητο δεξιά και αριστερά μέχρι και έξι φορές την ήμερα. Έκανε κάθε στιγμή και κάτι. Ή θα ετοίμαζε το σπίτι, ή θα μαγείρευε -πιθανόν και τρία διαφορετικά φαγητά- ή θα σιδέρωνε στοίβες ρούχα. Η ζωή της έμοιαζε με αγώνα δρόμου όπου μετρούσε και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι αγωνίες που περνούσε για τα παιδιά της ήταν πάμπολλες, ειδικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις. Μετά τους εορτασμούς για την επιτυχία έτρεχε με την εγκατάσταση των παιδιών, πρώτα με το γιο και μετά με την κόρη. Μετά ο γιος φαντάρος, μετά να ταχτοποιηθεί στη δουλειά, ή ο γάμος της κόρης και ολοένα και πλήθαιναν οι υποχρεώσεις. Σήμερα όμως νιώθει αλλιώς. Νιώθει ότι ο κύκλος της υποχρεωτικής προσφοράς προς τους άλλους έκλεισε.

Όλα αυτά τα χρόνια η Λουκία έκανε ό,τι περνούσε και ό,τι δεν περνούσε από το χέρι της για την οικογένειά της. Πραγματικά όλοι τις δίνουν συγχαρητήρια για τα παιδιά που ανάθρεψε. Σκέφτεται όμως και αναρωτιέται πώς θα συνεχίσει από εδώ και εμπρός τη ζωή της, εκείνη τη ζωή που άφησε. Δεν μπόρεσε έτσι όπως εξελίχτηκαν τα γεγονότα να πραγματοποιήσει κανένα από τα πρώτα σχέδια που είχε. Θέλει όμως να ζήσει τα δικά της όνειρα, να ξαναπιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε. Υπήρξε μια άριστη φοιτήτρια και μια αξιόλογη αρχιτέκτονας στο παρελθόν και θέλει πίσω όλα όσα εγκατέλειψε για χάρη της οικογένειας. Έχει καταπιέσει τόσα χρόνια την έμπνευση και το πάθος της για δημιουργία. Έχει επαινέσει δουλειές αρχιτεκτόνων που κάποτε ανήκαν στη μετριότητα και αυτό τη θλίβει. Γνωρίζει ότι έχει ταλέντο και ικανότητες που τις έθαψε, θέλει να κτίσει το δικό της οικοδόμημα. Θέλει τη ζωή της πίσω!

Παρασκευή Φωτοπούλου

About Παρασκευή Φωτοπούλου

Αγαπώ να διαβάζω και ειδικά Ελληνική Μυθολογία όταν έχω ελεύθερο χρόνο ασχολούμαι με την συγγραφή κειμένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει