Στο λόγο μου

Ο δικός μου ο λόγος είναι κάτι παραπάνω από «αντρικής τιμής» κι ας είμαι γυναίκα. Ο λόγος μου δεν είναι απλά συμβόλαιο, είναι όρκος σκαλισμένος σε πλάκα με καλέμι και σε περγαμηνές.  Δε θα στον δώσω ελαφρά τη καρδία, αλλά αν τον κερδίσεις δε θα στον πάρω πίσω ποτέ. Θα τον υποστηρίξω μέχρι το τέλος κι ας μου πήραν άλλοι τον δικό τους, αυτόν που μου είχαν με στόμφο χαρίσει, μέσα από τα χέρια.
 
Το δικό μου το λόγο θα στον δώσω κοιτώντας σε στα μάτια. Θα εννοώ κάθε λέξη του κι ας μην τον πάρεις αρχικά στα σοβαρά. Θα μένω, θα επιμένω, θα τον εκπληρώνω με το πείσμα ενός μικρού παιδιού. Αμετακίνητη στη θέση μου όσο κι αν οι συνθήκες είναι δύσκολες, όσο κι αν φθείρομαι, όσο κι αν κουραστώ. Θέλω. Μπορώ. Αντέχω. Γιατί θέλω, μπορώ και αντέχω να βάζω κάποιον άλλον πάνω από τον εαυτό μου.
 
Κι αν δε με πιστεύεις δες με. Είμαι πάντα η τελευταία που φεύγει. Αυτή που βλέπει πλάτες γυρισμένες, κατεβασμένα κεφάλια και μετράει «συγγνώμες». Εκείνη που υποδέχεται τους ανθρώπους με μεγάλα λόγια και τους αποχαιρετά με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
 
Γι’ αυτό σου λέω, εγώ θα είμαι εδώ να κάνω το λόγο μου πράξη. Στο λόγο μου.
 
                      Εύα Κοτσίκου 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *