18 Νοεμβρίου 2021
Share

Στο λόγο μου

Ο δικός μου ο λόγος είναι κάτι παραπάνω από «αντρικής τιμής» κι ας είμαι γυναίκα. Ο λόγος μου δεν είναι απλά συμβόλαιο, είναι όρκος σκαλισμένος σε πλάκα με καλέμι και σε περγαμηνές.  Δε θα στον δώσω ελαφρά τη καρδία, αλλά αν τον κερδίσεις δε θα στον πάρω πίσω ποτέ. Θα τον υποστηρίξω μέχρι το τέλος κι ας μου πήραν άλλοι τον δικό τους, αυτόν που μου είχαν με στόμφο χαρίσει, μέσα από τα χέρια.
 
Το δικό μου το λόγο θα στον δώσω κοιτώντας σε στα μάτια. Θα εννοώ κάθε λέξη του κι ας μην τον πάρεις αρχικά στα σοβαρά. Θα μένω, θα επιμένω, θα τον εκπληρώνω με το πείσμα ενός μικρού παιδιού. Αμετακίνητη στη θέση μου όσο κι αν οι συνθήκες είναι δύσκολες, όσο κι αν φθείρομαι, όσο κι αν κουραστώ. Θέλω. Μπορώ. Αντέχω. Γιατί θέλω, μπορώ και αντέχω να βάζω κάποιον άλλον πάνω από τον εαυτό μου.
 
Κι αν δε με πιστεύεις δες με. Είμαι πάντα η τελευταία που φεύγει. Αυτή που βλέπει πλάτες γυρισμένες, κατεβασμένα κεφάλια και μετράει «συγγνώμες». Εκείνη που υποδέχεται τους ανθρώπους με μεγάλα λόγια και τους αποχαιρετά με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
 
Γι’ αυτό σου λέω, εγώ θα είμαι εδώ να κάνω το λόγο μου πράξη. Στο λόγο μου.
 
                      Εύα Κοτσίκου 

About Εύα Κοτσίκου

Είμαι η Εύα και ζω στον δικό μου ονειρόκοσμο ο οποίος αποτελείται από χαρτιά, μολύβια και λέξεις. Μεγαλωμένη στην πιο μποέμ συνοικία της Αθήνας, τα Πετράλωνα, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι λάτρης του Κέντρου. Αγαπώ να βολτάρω στα Αθηναϊκά στενά, τους καλλιτέχνες και την ποίηση του δρόμου, την ποίηση γενικότερα, τη σοκολάτα και τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων.
Δηλώνω αιώνιο παιδί και πιστεύω ότι η ευγένεια, η θετικότητα και η καλοσύνη μπορούν να μαλακώσουν και την πιο σκληρή καρδιά. Γελάω δυνατά και συγκινούμαι εύκολα. Γράφω παντού, όπου βρω, ακόμα και σε χαρτάκια για τσιγάρα και ας μην καπνίζω. Μπορώ να εμπνευστώ ακόμα και από έναν κόκκο άμμου. Λατρεύω τα τραγούδια και τα ταξίδια, ειδικά αυτά που κάνω πάνω σε χάρτινα καράβια... Είμαι η Εύα και στόχος μου είναι να σας πάρω μαζί μου στα ταξίδια αυτά...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει