14 Απριλίου 2022
Share

Τώρα ναι, ζω!

Και ετοίμασα ένα στρατό για την ψυχή μου, μέσα από όλα  τα μισοτελειωμένα αποθέματα της.
Μίλησα στο πεθαμένο θάρρος μου και το παρακάλεσα να ζωντανέψει και αυτό ζωντάνεψε.
Ψυθίρισα στην διαλυμένη μου, αξιοπρέπεια μου και της είπα να σηκωθεί και αυτή σηκώθηκε.
Θύμωσα στη λαβωμένη μου καρδιά, να σταματήσει να αιμορραγεί και να γιατρευτεί με το βάλσαμο που της έδωσα και αυτή το έκανε.
Πήρα από το χέρι το πεθαμένο σε κάτι μαύρους βάλτους, μυαλό μου με αναμνήσεις αγάπης και έρωτα και το ανέστησα.
Φόρεσα στα μάτια μου τα γυαλιά της αλήθειας, για να ανοίξουν και να την αντικρίσουν και αυτά την αντίκρισαν.
Άνοιξα στ´ αυτιά μου πόρτες, να ακούσουν την πραγματική υπόσταση των πραγμάτων και αυτά την άκουσαν.
Άνοιξα τα χέρια μου διάπλατα στον ουρανό και τον ικέτευσα, ουρλιάζοντας του, να μου δώσει δύναμη να παλέψω, και αυτός μου την έδωσε.
Έλιωσα το φόβο μου με πέτρες και τον έκανα θάρρος.
Και βρήκα στα σκονισμένα σεντούκια της ψυχής μου, κάτι ξεχασμένες αρετές και τις ικέτευσα να έρθουν πισω και αυτές ήρθαν.
Και σκότωσα την αγάπη που εκλιπαρούσε να μείνει ζωντανή και ν’ αγαπάει κάλπικες μορφές, που υπήρξαν μόνο στο δικό της κόσμο. Που Δεν υπήρξαν πουθενά αλλού. Και την έθαψα. Μα την έθαψα, την έθαψα ευλαβικά με σεβασμό και αξιοπρέπεια, γιατί σεβάστηκα όσα ένιωσα.
Και τώρα, τώρα που όλοι οι σύμμαχοι μου, κατάφεραν να με ακολουθήσουν,
τώρα ναι μπορώ.
Τώρα ναι μπορώ να συνεχίσω, μπορώ να προχωρήσω, μπορώ να είμαι ξανά εγώ.
Τώρα ναι μπορώ και πάλι να έχω ανοιχτή μια μεγάλη αγκαλιά, να μπούνε μέσα όλοι όσοι μπορούν, θέλουν και χωράνε και αυτόματα οι ψεύτικοι να καίγονται. Ναι, τώρα οι ηθοποιοί θα καίγονται.
Και τώρα, τώρα ναι ζω!

Μαρία Τσιντίδου

About Maria Tsintidou



Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Κύπρο. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουνα γεμάτη ανησυχίες, για την ανθρώπινη φύση, για την αγάπη, για τον ψυχισμό μου σε πνευματικό επίπεδο.


Το 2002, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Νομικής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου φοίτησα 3 έτη. Στη συνέχεια με κέρδισε το θέατρο και το γράψιμο. Ήταν οι οδοί μου, προς την ανακάλυψη του εαυτού μου και των ανθρώπων γύρω μου.


Έκανα ερασιτεχνικό θέατρο στη Θεσσαλονίκη για 5 χρόνια και παράλληλα έγραφα μικρά θεατρικά για παιδάκια του νηπιαγωγείου.


Όμως η ζωή τα έφερε έτσι και μετά από 8 χρόνια στη όμορφη Θεσσαλονίκη, επέστρεψα στην Κύπρο συνέχισα τις σπουδές μου, πήρα το πτυχίο μου και εμβάθυνα περαιτέρω στη Νομική.


Όμως η ζωή μου εκφράζεται μέσα από την αγάπη μου για το γράψιμο, το θέατρο αλλά και το διαλογισμό που με φέρνει στο κέντρο μου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει