22 Σεπτεμβρίου 2022
Share

Αν αγαπήσεις

Για να αγαπήσεις κάποιον πρέπει να ‘σαι έτοιμος να μετακομίσεις την καρδιά σου στη δική του ζωή. Να είσαι σίγουρος πως μπορείς να αντεπεξέλθεις σε όλα όσα θα έρθουν στην πορεία σας. Να έχεις την αγκαλιά σου ανοιχτή κάθε ώρα και στιγμή. Να λαχταράς να τον δεις. Να μη σταματά ο νους σου να τον προσδοκεί. Οι φλέβες σου να είναι σε εγρήγορση κάθε φορά που συναντιέστε. Οι χτύποι σου να χορεύουν στον τρελό χορό του έρωτα.

Για να αγαπήσεις κάποιον πρέπει να ‘σαι καθαρός από το παρελθόν σου, να έχεις άπλετο χώρο να χτίσεις νέες εμπειρίες. Να χαμογελάς δίχως τύψεις και δίχως συγκρίσεις. Να είναι για σένα ο ένας και ο μοναδικός. Τα συναισθήματά σου να είναι γερά και δυνατά. Να θέλεις να σταματάς το χρόνο κάθε φορά που τον συναντάς. Η ψυχή σου να κόβει περίπατο στην ψυχή του. Να του φωνάζεις πόσο τον αγαπάς και να σου ανταποδίδει το ίδιο.

Αν σ’ αγαπήσει κάποιος πρέπει να είναι ισάξιός σου. Ισάξιος των συναισθημάτων σου. Να εκτιμήσει και να σεβαστεί πως του δίνεσαι με όλη σου την καρδιά. Να σου χαρίσει όλα όσα αξίζεις και κάτι παραπάνω. Στην αγάπη δε χωρούν τσιγκουνιές. Και αλίμονο αν σκεφτείς τα υλικά αγαθά, μιλάω για τα υλικά που δεν αγοράζονται και χαρίζονται οποιαδήποτε στιγμή.

Αν σ’ αγαπήσει κάποιος φρόντισε να του ανταποδώσεις όσα του αναλογούν. Αν αγαπήσεις κάποιον φρόντισε να σου χαρίσει όλα τα αστέρια του ουρανού. Να μη συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο.

Εύη Π. Γουργιώτη 

About Εύη Π. Ευδοξία Γουργιώτη

Γεννημένη μια μέρα του Οκτώβρη στον παγωμένο Καναδά. Ίσως γι' αυτό έχω τη «μέντα» να λατρεύω τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Μεγάλες μου αδυναμίες η βροχή και η θάλασσα. Αγαπώ τη γραφή και τα κείμενα μου δημιουργούνται από οτιδήποτε τραβάει την προσοχή μου ή από βιώματα ανθρώπων που συναντώ. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κείμενα βγαλμένα από τη φαντασία μου. Ακούω πως η αληθινή αγάπη δεν υπάρχει, μα δε συμφωνώ. Για αυτό και γράφω συχνά για αυτή. Δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη ακόμη και με το οξυγόνο που αναπνέω. Η ζωή είναι από μόνη της μια ευλογία. Και προσπαθώ να ζω όμορφα το κάθε της λεπτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει